Piepkleine kunst in de Shelter in Place Gallery

Shelter in Place Gallery
b. chehayeb – rituals at the deli, cloud breath at good harbor en i’m always the party. Alle foto’s door Eben Haines voor Shelter in Place Gallery

Kunstenaars hebben het in deze tijd moeilijk om hun werk onder de aandacht te brengen. De Shelter in Place Gallery biedt een creatieve oplossing op Instagram.

De galerie is een initiatief van kunstenaar Eben Haines en zijn partner Delaney Dameron. Samen bouwden ze een minuscule versie van een galerie. Deze is slechts 50 bij 80 centimeter groot. Door kunstenaars te vragen hun werk speciaal voor deze galerie te verkleinen, kunnen ze online exposities houden in de Shelter in Place Gallery.

Door de galerie en het tentoongestelde werk slim te fotograferen, lijkt het allemaal veel groter dan dat het in werkelijkheid is. Je krijgt dus een best goed idee van het werk van de kunstenaar in kwestie. Het feit dat het allemaal zo klein is, heeft als voordeel dat Haines en Dameron geen ruimte hoeven te huren en onderhouden.

Boston

Bovendien kunnen de kunstenaars hun werk heel makkelijk versturen naar de galeriehouders. Om desondanks te voorkomen dat het versturen van de kunst zorgt voor onnodige verspreiding van het coronavirus beperkt de Shelter in Place Gallery zich tot kunstenaars uit Boston en omgeving. Als alles op een later tijdstip weer redelijk normaal is, zal de galerie zijn ruimte beschikbaar stellen aan andere kunstenaars.

Tot op heden zijn er exposities geweest van kunstenaars b.chehayeb, Brett Angell, Fabio J. Fernández, Mary Pedicini, Nicole Duennebier, Peter Kasantsev en Wilhelm Nuesser.

Shelter in Place Gallery
Brett Angell – Installation

Shelter in Place Gallery

Shelter in Place Gallery
Fabio J Fernández – Sculptures in love with Architecture
Shelter in Place Gallery
Mary Pedicini – These are Rooms which are Sometimes Forgotten
Shelter in Place Gallery
Nicole Duennebier – Set table with fishes, Hiding in a Mignon Grotto, Waiting for the Day to be Over en Pheasant Burst with Peony
Shelter in Place Gallery
Peter Kasantsev – Installation view
Shelter in Place Gallery
Wilhelm Neusser – Untitled Bog Painting