Erotisch werk van Helen Beard bij Reflex Amsterdam

Erotisch werk van kunstenaar Helen Beard
Helen Beard – And the Moon of my Heart is shining forth, 2020 – Courtesy Reflex Amsterdam

Van 14 mei tot en met 30 september toont Reflex Amsterdam het kleurrijke en expliciete werk van de Britse kunstenaar Helen Beard. Haar werk valt op vanwege de felgekleurde vlakken en de gewaagde onderwerpen.

Seksuele beelden zijn in deze tijd vaak vanuit een mannelijk gezichtspunt. Helen Beard koppelt dat los en laat de variant zien die niet alleen vrouwelijk, maar ook nog eens onbeschaamd is. De opwindende doeken tonen een voyeuristische kijk in het hoofd van de kunstenaar en alle vrouwen die zij met dit werk vertegenwoordigt.

The Desire Path

De expositie The Desire Path laat zeer uiteenlopend werk zien van Beard. De opvallende beeldtaal en de erotische onderwerpen vormen een rode draad, maar de uitvoering is divers. Er zijn kleine voorstudies en groot uitgewerkte doeken. Met The Desite Path is het de eerste keer dat Helen Beard exposeert buiten Groot-Brittannië. Tijdens de tentoonstelling zal ook de eerste monografie van Helen Beard gepresenteerd worden. Deze zal een essay bevatten die is geschreven door Matt Carey-Williams.

Het werk van Helen Beard valt niet alleen op vanwege kleur en onderwerp, maar ook door de opvallende composities en de zichtbare penseelstreken. De composities worden veelal gebaseerd op gevonden beelden. De personages worden vervolgens teruggebracht naar net niet abstracte beeldden. Door te experimenteren met de textuur van olieverf is het Beard gelukt om een persoonlijke tederheid op de doeken aan te brengen. Dit vormt een mooi contrast met de grote vlakken en het opvallende onderwerp.

Helen Beard – The Desire Path
Reflex Amsterdam
Weteringschans 79 A
14-5 t/m 30-9

De galerie is geopend van donderdag t/m zaterdag van 12.00 – 17.00 uur.

Erotisch werk van kunstenaar Helen Beard
Helen Beard – Bonita, 2020 – Courtesy Reflex Amsterdam
Erotisch werk van kunstenaar Helen Beard
Helen Beard – Diptych What do you Want and What do you Need, 2020 – Courtesy Reflex Amsterdam
Erotisch werk van kunstenaar Helen Beard
Helen Beard – Study for Pothos, 2018 – Courtesy Reflex Amsterdam
Erotisch werk van kunstenaar Helen Beard
Helen Beard – Study for The Blue Mirror, 2019 – Courtesy Reflex Amsterdam
Erotisch werk van kunstenaar Helen Beard
Helen Beard – Study for Wear Me, 2018 – Courtesy Reflex Amsterdam