Prachtig licht in de heuvels van Los Angeles

Seth Armstrong
Pink Moment
Alle afbeeldingen © Seth Armstrong

We kennen allemaal de beelden van de huizen in de heuvels rondom Los Angeles. Heel veel films, series en zelfs videogames spelen zich hier af. Kunstenaar Seth Armstrong laat zich inspireren door deze omgeving.

Op zijn schilderijen legt hij de focus op het beroemde Californische zonlicht en dan in het bijzonder het licht rondom zonsopkomst en zonsondergang. Deze periodes staat bekend als het blauwe en gouden uurtje en zorgen voor extra kleuren in de lucht. Hier maakt Armstrong dankbaar gebruik van.

Kleur en licht

Het is dan ook niet vreemd dat kleur de belangrijkste factor is in het werk van Seth Armstrong. Hij zegt zelf dat kleur en licht het enige is waar hij rekening mee houdt als hij schildert. De rest volgt volgens hem vanzelf. Het levert een realistisch beeld op van de huizen en de natuur in de Hollywood Hills en vergelijkbare wijken.

De kunstenaar geeft aan dat de magie van zijn schilderijen pas echt goed werkt als je ze in het echt bekijkt. Daarvoor kan je bijvoorbeeld in de herfst van dit jaar naar een expositie in galerie Unit Londen. Via deze galerie gaat ook op 12 april een fraaie print van het werk Purple Mountain in de verkoop. Meer werk van Seth Armstrong kun je vinden op zijn Instagram.

Seth Armstrong
Purple Mountain.
Seth Armstrong
5:30
Alle afbeeldingen © Seth Armstrong
Seth Armstrong
Green House
Seth Armstrong
November
Seth Armstrong
September
Seth Armstrong
March