Fortnite Chapter 2 Season 6 komt eraan

fortnite

Op 16 maart begint een nieuw seizoen van Fortnite en dat is altijd een spannend moment voor de liefhebbers van deze game. Wat gaat er allemaal veranderen? En wat blijft bij het oude? We zetten alles wat we weten voor je op een rij.

Zero Crisis Finale

Voordat een nieuw seizoen begint, is er eerst nog het spectaculaire einde van het oude seizoen. Dit keer heeft Epic Games iets bijzonders in petto, want de finale bestaat uit een single player missie met Agent Jones. Hopelijk ontdekken we met deze missie meer over het verhaal achter Fornite. Wie de game al wat langer speelt, weet dat er een verhaallijn is met Agent Jones in de hoofdrol. Wij kijken daarom erg uit naar deze missie.

Wie weet levert de Zero Crisis Finale ook nog lekker wat XP op waarmee de fans nog de skins kunnen halen die ze willen hebben. Om werkelijk alles te verzamelen, zal je uiteindelijk tot level 225 moeten komen en ook nog alle missies van de Mandalorian hebben voltooid. Maar wellicht is voor jou het halen van level 100 met Baby Yoda genoeg.

Battle Pass

Wat we in ieder geval zeker weten van het nieuwe seizoen is dat er ook weer een Battle Pass te koop zal zijn. Het is voor fanatieke spelers ook mogelijk om een maandelijks abonnement af te sluiten, waarmee je naast een gegarandeerde Battle Pass ook V-Bucks en exclusieve items krijgt. Aangezien Epic Games dit nog niet zo lang geleden heeft geïntroduceerd, moet het wel dat de Battle Pass terugkeert.

Batman comics

Rondom Fortnite is een geniaal verdienmodel opgetuigd. Het spel is in principe gratis te spelen, maar de verleiding om geld uit te geven aan skins of emotes is groot. Samen met DC Comics komt er in april een series strips waarin Batman samen met beroemde Fortnite-personages zijn weg terug naar Gotham moet zien te vinden.

Er is sprake van 6 uitgaves, waarbij in elke comic een code te vinden zal zijn. Hiermee kkun je in het spel items unlocken. In de eerste strip zal een code voor een New Rebirth Harley Quinn-skin te vinden zijn. Gebruik je alle zes de codes, dan krijg je de Armored Batman Zero-skin.

Geruchten

Epic Games geeft altijd maar heel weinig prijs, dus wat betreft de inhoud van Chapter 2 Season 6 moeten we afgaan op geruchten. En die zijn er volop. Zo is er het gerucht dat de goudstaven (Bars) niet meer terugkeren. Om eerlijk te zijn voegden deze niet heel veel toe aan het laatste seizoen, dus we zullen ze niet echt missen.

Wat betreft het eiland waarop we Fortnite spelen, gaat er een gerucht over giftig afval dat vanuit Steamy Stacks in de rivieren stroomt. Het kan zijn dat sommige delen van de kaart dus schadelijk zullen zijn om te bezoeken. Of dat er gewerkt moet worden aan een oplossing om het eiland weer schoon te krijgen. Daarbij zou zomaar de hulp van een superheld kunnen worden gevraagd.

Er gaan ook geruchten over drie nieuwe locaties: Zero Zappa, Sweaty Slides en Listy Landing. De laatste twee namen lijken op bekende locaties uit eerdere seizoenen, dus waarschijnlijk keren deze in een net even andere vorm terug. Ook bestaat er een kans dat je wapens kunt voorzien van uitbreidingen zoals scopes of een geluidsdemper.

Wat betreft de personages die in de Battle Pass te vinden zijn, is de kans groot dat eindelijk Agent Jonesy speelbaar zal zijn. Ook komt er waarschijnlijk een personage dat The Traveller heet, een prinsessenversie van Fishstick en iemand uit de wereld van DC Comics. Al wordt dat laatste ook weer tegengesproken door fanatieke ‘leakers’. Wie wel zo goed als zeker opduikt als skin is voetballer Neymar Jr. Op Twitter deelt hij plots geheimzinnige berichten over Fortnite waarin zijn rugnummer 10 te zien is.

Wensen

Wat we zelf mooi zouden vinden is dat Fortnite Battle Royale voor de PlayStation Trophies zou krijgen. Er zijn genoeg andere free to play games waarbij je Trophies kunt verdienen. Denk bijvoorbeeld aan Fall Guys of Apex Legends. Het zou een slimme zet zijn van Epic Games, want veel fanatieke gamers willen graag zoveel mogelijk trophies in bezit hebben en zullen flink wat tijd in een game willen steken voor een platinum trophy.

Er is natuurlijk wel een deel van Fortnite waarin je Trophies kunt verdienen en dat is Save The World. Dit spel is eigenlijk de originele Fortnite en Battle Royale een latere toevoeging. In deze game moet je de wereld verdedigen tegen monsters en de storm. Er zijn flink wat raakvlakken qua stijl en sfeer met Battle Royale, maar het spelen gaat echt anders.

Handel

Save The World lag de laatste tijd overigens onder vuur vanwege het gebruik van zogenaamde Loot Boxes. Dit zijn pakketjes die je kunt kopen, maar waarvan die inhoud niet bekend is. Volgens de aanklagers leek dat op gokken en aangezien een deel van de spelers minderjarig is, mag dat niet zomaar. Het lijkt namelijk te veel op een online casino zonder account. Inmiddels lijkt de zaak geschikt, maar blijven de waakhonden Epic Games in de gaten houden.

In Fortnite Battle Royale zal overigens in seizoen 6 waarschijnlijk ook gehandeld kunnen worden. De kans is groot dat er niet speelbare karakters zullen rondlopen aan wie je loot die je niet gebruikt kunt verkopen. Deze personages hebben een speciaal icoon boven hun hoofd, waaraan je kunt zien dat ze in zijn voor een handeltje. Wanneer je iets zeldzaams verkoopt, zullen ze reageren met een emote.