Alfa Edel Pils verkozen tot beste pils ter wereld

alfa valt in de prijzen

Een van de meest gestelde vragen onder bierliefhebbers is: wie brouwt de lekkerste pils? Een eenduidig antwoord zal je daar niet op krijgen, maar Alfa Bier uit het Limburgse Schinnen heeft een goede troef in handen.

Tijdens de London Beer Competition kreeg de Alfa Edel Pils de allerhoogste score van alle inzendingen in de categorie pils. Hierdoor kan Alfa zich de brouwer van de beste pils ter wereld noemen. Een indrukwekkende prestatie. Ook de Alfa Krachtig Dort viel in de prijzen tijdens de London Beer Competition met een zilveren medaille en een score van 82 punten. De competitie richt zich op bieren die goed verkrijgbaar zijn in winkels en horeca. Om in de prijzen te vallen, moet het bier verkoopbaar, consumentgericht en vooral lekker zijn.

Familiebedrijf

Alfa scoort dus goed op al deze punten. Een deel van het succes komt doordat de Zuid-Limburgse brouwerij oog heeft voor traditie en receptuur en dat het een onafhankelijk familiebedrijf is. Regelmatig vallen de bieren van Alfa Bier in de prijzen en worden ze bekroond met nationale en internationale medailles. Waaronder verschillende bekroningen in de top 3 van de Dutch Beer Challenge, daarnaast ook in de top 3 van de Brussels Beer Challenge, USA Beer Ratings en de World Beer Awards.