Prachtige woningen in een voormalige tandwielenfabriek

tandwielenfabriek

In de Amsterdamse Nieuwmarktbuurt is een voormalige tandwielenfabriek verbouwd tot een complex met 12 unieke woningen. De transformatie is uitgevoerd door Ronald Janssen Architecten in samenwerking met architect Donald Osborne.

De oude fabriek is onderverdeeld in 12 lofts die in oppervlakte varieren van 133 tot 180 vierkante meter. Omdat de ruimte zo kaal mogelijk is gelaten, dus zonder een onderverdeling in kamers, kunnen de toekomstige bewoners helemaal zelf bepalen hoe ze de woning gaan indelen. Er zijn al wel heel erg mooie trappen in het huis gezet.

Schuifdeur

Aan de buitenkant zie je nog heel goed dat het gebouw een fabriek is geweest. Vooral het sheddak is kenmerkend al is deze nu wel voor een groot deel van glas (op de rest van het dak is sedum geplaatst). Naast de voordeur zit ook een schuifdeur waarvan het patroon gebaseerd is op oude foto’s van het interieur van de fabriek. De ruimte achter de schuifdeur kan meerdere functies hebben. Je kunt er een tuintje van maken, een speelplek voor kinderen of een stalling voor fietsen.

Vanaf 8 juni is het mogelijk om een bod te doen op een van de woningen. Alle informatie over de verkoop kun je vinden op de website van de Tandwielenfabriek.

tandwielenfabriek

tandwielenfabriek

tandwielenfabriek

tandwielenfabriek

tandwielenfabriek

tandwielenfabriek

Foto’s: Ronald Janssen Architecten