Rolling Square gadgets – handig voor thuis én onderweg

Rolling Square gadgets – handig voor thuis én onderweg

Ik houd van gekke gadgets en Kickstarter is de perfecte broedplaats om eens te snuffelen naar wat er allemaal uit de briljante geesten van mensen komt. De techproducten van Rolling Square hebben allemaal succesvolle campagnes gehad en ik begrijp waarom. De afgelopen periode hebben we een aantal gadgets van ze kunnen testen en naast het feit dat het direct eye catchers zijn, zijn ze ook nog eens erg handig gebleken.

EDGE Full Kit

De EDGE line-up bestaat uit meerdere items die op de markt zijn gebracht voor een work-from-home set-up, maar net zo goed op kantoor gebruikt kunnen worden. Het begint allemaal bij de EDGE Mount die je achterop je laptop plakt en vervolgens kan uitklappen om je telefoon eraan te hangen via een van de meegeleverde magneetjes, of voor de overige accessoires; een wireless charger en een ringlight voor tijdens meetings. Klaar met werken klap je de mount gewoon weer terug en heb je er geen last meer van. Als je niet kan kiezen biedt Rolling Square ook de EDGE Full Kit met daarin de gehele line-up. Vooral als je een smartphone als extra scherm gebruikt voor data is de Mount handig, maar eerlijk gezegd vond ik hem al extreem handig om gemakkelijk notificaties in de gaten te houden die binnenkwamen.

Van de extra accessoires is de wireless charger mijn persoonlijk favoriet. Als iPhone-gebruiker kan ik nu mijn MagSafe charger naast mijn bed laten liggen en heb ik constant mijn telefoon opgeladen terwijl ik aan het werk ben. Daarbij is het kostenplaatje ook mooi meegenomen. De 15W MagSafe oplader van Apple zelf kost bijvoorbeeld al 49 euro. De Edge Full Kit kost dan wel 20 euro meer, maar je krijgt daarbij ook meteen de mount, de Light en extra magneetjes bij.

Als Android-gebruiker kan je ook gebruik maken van de charger. Zolang je toestel maar wireless charging ondersteunt, kan hij opgeladen worden. Zelf gebruik ik de oplader ook voor het opladen van mijn draadloze oortjes waarbij ik de charger plat op mijn bureau leg en de oplaadcase erbovenop zet.

De Light is met zijn maximale helderheid van 280 lumens geschikt voor meetings, maar het kleine lampje is niet te vergelijken met een professionele ringlight. Met de drie verschillende helderheid standen doet hij echter wat hij moet doen, maar niet meer dan dat. Mooi meegenomen is dat hij door de ingebouwde batterij ook zonder kabel gebruikt kan worden.

Nog scherm nodig? Onlangs is de Kickstarter campagne van de EDGE Pro begonnen. Een sterkere variant waar je meerdere aan elkaar kan klikken waardoor je er zelfs een iPad aan kan hangen.

InCharge X

De InCharge X is een compact kabeltje dat letterlijk nog niet van mijn zijde geweken is. De reden is simpel; hij hangt aan mijn sleutelbos. Hij mag dan wel compact zijn, maar is veelzijdig in wat je er mee kan. Deze 6 in 1 kabel is namelijk niet alleen een oplaadkabel, maar is tegelijkertijd geschikt om data over te hevelen via verschillende . Aan de input kant van de kabel kan je kiezen voor USB-A en USB-C en aan de Output kant tussen USB-C/Lightning of Micro-USB waardoor je zowel Android als iOS-apparaten zonder problemen aan de Incharge X kan hangen. Don’t judge a book by it’s cover want hij ondersteunt tot 100W fast charging.

De gewoven kabel is dusdanig stevig dat je hem even goed moet ombuigen voor gebruik en de sterke magneten zorgen er in combinatie met een klein afsluitend kapje voor dat de kabeluiteindes niet ongewenst van elkaar gaan. Het is dan wel een klein kabeltje, maar het voelt door de bouwkwaliteit oprecht als een premium product . Dergelijke kabelsystemen waarbij je uiteindes kan afwisselen zijn vaak wat gammel na vaak uit elkaar te worden gehaald, maar zelfs na een paar maanden gebruikt te hebben maak ik mij nog altijd geen zorgen over de InCharge X.

Heb je meer kabel nodig? Dan is er ook nog de InCharge XL die in verschillende lengtes komt.

Marc de Haas

Rolling Square gadgets – handig voor thuis én onderweg

Rolling Square gadgets – handig voor thuis én onderweg