Shanell Papp haakte een skelet van wol

gehaakt skelet

Steeds meer kunstenaars omarmen klassieke handwerktechnieken als breien, borduren en haken. De Canadese kunstenaar Shanell Papp haakte een levensgroot skelet met organen aan de binnenkant.

Alles wat je ziet is met de hand van wol gemaakt, inclusief het hart met kamers en de 10 vingerkootjes die hol van binnen zijn. Papp maakte het skelet tijdens haar studie aan de kunstacademie van de University of Lethbridge in Canada. Het was een project geboren uit nieuwsgierigheid om te onderzoeken hoe het menselijk lichaam in elkaar zit.

Interesses

Om het skelet te maken, is de kunstenaar 4 maanden bezig geweest. Het haken van de organen nam nog eens 4 maanden in beslag. Voor de presentatie van het ietwat lugubere kunstwerk gebruikte Shanell Papp een echte aflegtafel uit het plaatselijke mortuarium. Volgens de kunstenaar komen in dit werk een flink aantal interesses samen: medische geschiedenis, Frankenstein, verlicht denken, de Victoriaanse tijd, het ontstaan van de industrie en de rol die textiel daarin speelt, forensisch-technisch rechercheren, pathologie en museums.

gehaakt skelet

gehaakt skelet

gehaakt skelet

gehaakt skelet

gehaakt skelet

Via