Foto’s van prehistorische skeletten door Christian Voigt

Christian Voigt - Wanrooij Gallery
Christian Voigt – Stygimoloch Spinifer

Wanrooij Gallery in Amsterdam presenteert de komende tijd een expositie van Christian Voigt. Voor zijn nieuwe serie Evolution heeft de Duitse kunstfotograaf fascinerende beelden gemaakt van prehistorische skeletten.

De beelden zijn zo bijzonder, omdat de skeletten geportretteerd zijn tegen een diepzwarte achtergrond. De enorme dinosaurussen zijn driedimensionaal en het lijkt net alsof ze tot leven komen. Fantasie wordt werkelijkheid. In de galerie is een selectie van de intrigerende beelden te zien in extra groot formaat.

Oeuvre uitbreiden

Christian Voigt geniet internationale bekendheid vanwege zijn grootse, hyperrealistische landschappen en zijn architectuurfotografie van musea en bibliotheken. Een belangrijke drijfveer is de zoektocht naar schoonheid. Voigt noemt zijn foto’s dikwijls vensters naar de wereld. Met zijn nieuwe serie breidt de fotograaf zijn oeuvre verder uit. Het idee voor Evolution ontstond recentelijk toen hij in het Natural History Museum van Londen een immens skelet van een blauwe vinvis fotografeerde.

Natuurhistorische musea

Voigt maakte voor Evolution zeer gedetailleerde foto’s van dinosaurussen in de natuurhistorische musea van Berlijn, Denkendorf, Frankfurt am Main en Londen. De fragiele geraamtes werden gefotografeerd in welhaast laboratoriumachtige omstandigheden. Hij maakte daarbij gebruik van analoge grootformaat camera’s. Zo ontstond een serie met hyperrealistische portretten van onder andere een Tyrannosaurus Rex, Stegosaurus en Triceratops Duo.

Carrière van de fotograaf

Christian Voigt (München, 1961) woont zowel in Hamburg als in Zuid-Frankrijk. Hij komt uit een familie van uitgevers en fotografen. Inmiddels is Voigt één van Duitslands meest succesvolle fotokunstenaars Zijn autonome werk is te zien geweest op meer dan honderd exposities in voornamelijk Europa en de Verenigde Staten. Ook zijn de foto’s van Voigt in trek bij particuliere verzamelaars over de hele wereld.

Evolution van Christian Voigt is nog te zien tot en met 24 augustus 2019.

Wanrooij Gallery
KNSM-laan 301
Amsterdam
Donderdag t/m zondag van 12:00 tot 17:00 uur

Christian Voigt - Wanrooij Gallery
Christian Voigt – Dysalotosaurus Lettowvorbecki Duo
Christian Voigt - Wanrooij Gallery
Christian Voigt – Dysalotosaurus Lettowvorbecki Unio
Christian Voigt - Wanrooij Gallery
Christian Voigt – Euoplocephalus
Christian Voigt - Wanrooij Gallery
Christian Voigt – Triceratops Duo
Christian Voigt - Wanrooij Gallery
Christian Voigt – Triceratops Unio
Christian Voigt - Wanrooij Gallery
Christian Voigt – Tyrannosaurus Rex

Alle foto’s © Christian Voigt, met goedkeuring van Wanrooij Gallery