Sporten gaat beter met de Skullcandy XTFREE

Remy Bonjasky

Speciaal voor alle sporters die graag naar muziek luisteren tijdens het trainen heeft Skullcandy een speciale koptelefoon ontwikkelt.

De XTFREE bestaat uit niets meer dan een koordje met daaraan twee pluggen om in je oor te stoppen. Dankzij het speciale Triplelock-systeem blijven de dopjes goed in je oren zitten. Ook als je heel hard traint. Skullcandy nodigde mij uit om het zelf te testen. Hiervoor was in de Vondelgym niemand minder dan 3-voudig K1-kampioen Remy Bonjasky uitgenodigd.

Onder leiding van de legendarische kickbokser werd ik bijna twee uur onderworpen aan een zeer pittige training. Door de oordopjes van de Skullcandy XTFREE kon ik de instructies en aanmoedigingen van Bonjasky luid en duidelijk horen. Al moet ik eerlijk zeggen dat ik vooral bezig was om het hoge tempo en de zware oefeningen van de training bij te benen. Ik heb daarom de Skullcandy XTFREE ook een paar keer getest tijdens mijn eigen training in de sportschool.

Bestand tegen regen en zweet

Het opladen van de XTFREE gaat via een USB-aansluiting die achter een rubber klepje verborgen zit. Door dit rubber is de koptelefoon bestand tegen zweet en water. Ik zie wel eens mensen trainen met een grote koptelefoon. Die zweten blijkbaar niet of ze zijn hun apparatuur aan het slopen. Met deze Skullcandy kun je echt alles geven zonder iets stuk te maken. Ook hardlopen in de regen (wat heel lekker is) kun je zonder zorgen doen.

Om naar de muziek te kunnen luisteren, maak je makkelijk verbinding via Bluetooth. De rest wijst zich vanzelf. Er zit aan het draad een paneeltje waarmee je de muziek harder en zachter kunt zetten, kunt skippen naar een volgende track en eventueel telefoontjes aan kunt nemen. De Skullcandy XTFREE gaat met mij nu iedere keer mee naar de sportschool. Nu alleen nog even een paar goede playlists aanmaken.

Vondelgym

actiefoto

kickboksles