Is het een goed idee om met je familie in een stacaravan of chalet te gaan wonen?

stacaravan

Wil jij met je familie in een stacaravan gaan wonen? En heb je geen idee als hier eisen aan verbonden zijn? Eerst gaan we in op het kopen van een stacaravan of chalet. Daarna zullen we je vertellen of je er ook in kunt wonen of niet.

Stacaravan of chalet kopen?

Wil je een stacaravan kopen? Zet vooraf dan eerst je voorkeuren en ideeën op een rijtje te zetten. Wanneer je dat hebt gedaan, kun je langs een showroom gaan. Zo kun je alle modellen van binnen en buiten bekijken. Let hierbij ook op de functionaliteit. Tot slot is het belangrijk dat de ruimte ook comfortabel is. Uiteindelijk wil je je prettig voelen in je tweede thuis. Je kunt uiteraard ook kijken om een tweedehands caravan te kopen. Dit kun je zonder poespas doen, omdat alles al geregeld is. Daarnaast kun je dus ook een chalet kopen. Ook bij het aanschaffen van een chalet raden we aan om eerst langs een showroom te gaan. Zo weet je zeker dat je de juiste keus hebt gemaakt.

In een stacaravan wonen?

Er zijn veel mensen die het liefst in een stacaravan zouden willen wonen. Helaas is het zo dat je op veel dit niet kunt doen op veel plekken. Daar komt dus ook bij kijken dat je je niet kunt inschrijven in het BRP op het adres van je caravan. Omdat er aanvullende eisen of voorwaarden aan verbonden kunnen zijn, raden wij je aan om langs de gemeente te lopen. Zij kunnen je aangeven wat er wel en niet mogelijk is. Wil je je chalet of stacaravan in je tuin plaatsen? Dan is het ook goed om te weten dat je daar dus ook niet structureel in kunt slapen. Op dat moment is het een woonruimte en dat is niet toegestaan volgens de wet. Uiteraard heb je wel de mogelijkheid om een stacaravan of chalet  in je tuin te plaatsen. Dit hangt wel af van de grootte van je tuin. Voor aanvullende voorwaarden kun je ook bij je gemeente terecht.

kortom, kun je niet zomaar in een stacaravan of chalet wonen. Loop eerst langs de gemeente voor de eisen en voorwaarden. Daarna kun je kijken als een stacaravan of chalet beter bij je past. Loop eerst langs een showroom om de beste keus te maken. Veel plezier!