Nintendo kondigt de Super Nintendo Classic Mini aan

Nintendo Classic Mini: Nintendo Entertainment System

Goed nieuws voor de liefhebbers van old school games. Nintendo brengt een compacte versie van de SNES opnieuw uit. Deze spelcomputer is al standaard voorzien van een mooie selectie klassieke games.

Vorig jaar was er al een soortgelijke versie van de NES, Nintendo’s eerste spelcomputer, te koop. Helaas was de vraag bij fans vele malen groter dan het aanbod in de winkels en was de console razendsnel uitverkocht. Hopelijk is de voorraad van de nieuwe SNES een stuk groter.

21 games

De Nintendo Classic Mini: Super Nintendo Entertainment System is een kopie van de originele spelcomputer uit het begin van de jaren 90, maar dan een flinke slag kleiner. Zo klein dat deze in de palm van je hand past. Dankzij moderne technieken kun je deze console moeiteloos aansluiten op een moderne tv. En heeft deze een intern geheugen met 21 games waaronder een primeur.

Star Fox 2 is ooit wel gemaakt voor de Super Nintendo, maar nooit uitgebracht. Fans van het eerste deel kunnen nu eindelijk het vervolg spelen. Op 29 september kun je met deze game (en de 20 anderen) aan de slag. Hieronder zie je de complete lijst met games:

Contra III: The Alien Wars
Donkey Kong Country™
EarthBound™
Final Fantasy III
F-ZERO™
Kirby™ Super Star
Kirby’s Dream Course™
The Legend of Zelda™: A Link to the Past™
Mega Man® X
Secret of Mana
Star Fox™
Star Fox™ 2
Street Fighter® II Turbo: Hyper Fighting
Super Castlevania IV ™
Super Ghouls ’n Ghosts®
Super Mario Kart™
Super Mario RPG: Legend of the Seven Stars™
Super Mario World™
Super Metroid™
Super Punch-Out!!™
Yoshi’s Island™

Nintendo Classic Mini: Nintendo Entertainment System