Stijlvolle mancave tips

Mancave

Een mancave wordt vaak gezien als de ruimte waar mannen zich in terugtrekken, met als enige doel  gamen of sport kijken. Iedereen heeft wel eens wat  persoonlijke ruimte nodig en daar is een mancave perfect voor. Het gaat om meer dan alleen sport kijken. Om je goed te kunnen voelen in jouw persoonlijke ruimte is het belangrijk dat je er goed over nagedacht hebt. Als je je isoleert, doe dat dan in stijl.

Houd het in balans

In mancaves staat veelal één ding centraal. Vaak is dat een televisie, pooltafel, of iets wat daar op lijkt. Het is een goed startpunt voor de inrichting van je mancave, maar zorg ervoor dat het niet de kamer overneemt. Je mancave is bedoeld voor meer activiteiten. Voeg een bar of een jukebox toe en maak van jouw plekje een diverse ruimte.

Voeg je passie toe

Heb je een passie voor sport of games? Dit kun je makkelijk toevoegen aan het design van je ruimte. Een paar losse sjaals of posters aan de muur zien er slordig uit; dat kun je beter voorkomen. Houd het smaakvol en gebruik materialen van hoge kwaliteit; bijvoorbeeld door een mooie lijst te plaatsen om dat sportshirt of die poster.

Een thema is niet verplicht

Je hoeft geen thema aan je mancave toe te voegen. Als je niet van sport of games houdt is dat helemaal prima. Ga op zoek naar iets wat je wel centraal wil zetten. Kun je niets verzinnen? Ga dan op zoek naar een interieurstijl. Moet je mancave eruit zien als een bruincafé of ga je liever voor modern met veel glas? Je mancave is jouw plekje en moet vooral aansluiten bij wie jij bent. Zolang jij je comfortabel voelt is alles goed.

Go big or go home

Wees niet bang om één of twee opvallende dingen neer te zetten. Jouw mancave is dé plek voor die flipperkast die je altijd al wilde. Je zet geen tafelvoetbaltafel midden in je huiskamer, maar hier kun je helemaal losgaan.

Natuurlijk zit er altijd een grens aan hoeveel geld je kan missen of niet, maar als je aan jouw mancave begint, doe het dan ook goed. Kies een thema en bedenk goed wat je daar allemaal in terug wil laten komen. Maak keuzes die bij je budget passen. Als je geld tekortkomt, bouw dan je eigen bar of bestel je raamdecoratie bij Veneta. Er zijn veel manieren om geld te besparen, zonder dat je op kwaliteit hoeft in te leveren. Dit is het moment om je dromen waar te maken; je zult er geen spijt van krijgen.

Blijf bij je keuzes

Als je hebt gekozen voor een strakke en moderne stijl voor jouw mancave, vervang dan die oude gordijnen die er al hingen. Zet alle puntjes op de i en laat het geheel bij elkaar aansluiten. Denk hierbij na over de vloer, de raamdecoratie en de muren. Ga je voor een moderne stijl? Kijk dan een naar de aluminium jaloezieën van Veneta.com. Die zijn strak, modern en te krijgen in veel verschillende kleuren.