Functionals introduceert nieuwe serie Dovetail

Functionals Dovetail

Maak kennis met Dovetail, een nieuwe meubelserie van Functionals. De naam verwijst naar de traditionele zwaluwstaartverbinding  waarvan gebruik is gemaakt. De kast en het bankje zijn ontworpen door Serener.

Het Nederlandse Functionals is een bedrijf dat tijdloze, duurzame en onconventionele meubels & woonaccessoires produceert. Ook de nieuw ontworpen Dovetail Bench en Dovetail Cabinet passen weer helemaal in dat straatje. De meubels zijn minimalistisch en opvallend tegelijk. Ze zijn vervaardigd door middel van zwaluwschrijnwerk (dovetail joinery), een techniek waarbij de uiteinden van stukken hout zo worden gezaagd dat ze naadloos in elkaar schuiven.

Geschikt voor elke omgeving

De Dovetail Bench en Dovetail Cabinet passen in elke omgeving, of dat nu thuis is of op kantoor. Ze staan geweldig als set, maar ook los van elkaar zien ze er prachtig uit. Deze tijdloze meubels vormen een warme, uitnodigende toevoeging aan ieder interieur.

Fraaie afwerking

Zowel de bank als de kast zijn gemaakt van Europees eiken, gepolijst tot het zijdezacht is. Het hout is langzaam aan de lucht gedroogd, wat zorgt voor de beste afwerking. Vervolgens is er gebruik gemaakt van een hightech freesmachine om de zwaluwstaarten nauwkeurig uit te snijden. De onderdelen passen daardoor zo goed in elkaar dat er een stevig bouwwerk ontstaat. Er is zelfs geen lijm nodig.

De Dovetail Bench & Dovetail Cabinet zijn verkrijgbaar via functionals.eu of bij geselecteerde resellers.

Functionals Dovetail

Functionals Dovetail

Functionals Dovetail

Functionals Dovetail

Functionals Dovetail

Functionals Dovetail