Stratego meets Assassin’s Creed feature

Stratego meets Assassin’s Creed feature

Naast Assassin’s Creed Valhalla die eerder al op de site behandeld werd, is er nog een nieuwe game in de franchise uitgekomen…in de vorm van een boardgame waar we allemaal wel eens van hebben gehoord: Stratego.

Als fan van Stratego en van de Assassin’s Creed-games lijkt deze versie mij op het lijf geschreven. Jumbo heeft ook niet gekozen voor de laatste paar titels uit de populaire franchise, maar grijpt naar mogelijk de populairste games (en mijn favoriet); de Ezio saga. De stukken hebben allemaal dan nog wel dezelfde rollen als in het gebruikelijke spel, maar zijn voorzien van Assassin’s Creed figuren in plaats van de reguliere soldaten. Zo is de Maarschalk in deze versie hoofdpersoon Ezio aan de Assassin’s kant, en Assassin’s Creed II bad guy Cesare Borgia bij de Tempeliers.

Na het plakken van de stickertjes op de stukken klapte ik het bord open. Een stevig bord wat we van Jumbo zijn gewend, maar de opdruk van het strijdveld is naar mijn mening van een erg lage kwaliteit. De afbeelding ziet er namelijk blokkerig uit. Erg zonde want het past heel erg bij Assassin’s Creed en deed mij vooral denken aan de epische intro van AC: Brotherhood waar jouw opgebouwde thuisbasis werd aangevallen. Ook het olieverf-artwork op het tussenschot wat je gebruikt tijdens de voorbereiding is blokkerig en doet afbreuk aan de stijl.

Twist

Stratego Assassin’s Creed doet meer dan alleen gamepoppetjes plaatsen op een bord met een ander plaatje. Het biedt een extra speelstijl in Assassin’s Creed-stijl. De regels verschillen niet denderend veel van het origineel, maar het geeft toch een extra twist doordat bepaalde stukken extra zetten kunnen doen. Uiteraard kan Stratego met deze spelregels ook gespeeld worden met een ‘gewone’ Stratego set, maar eerlijk is eerlijk, het past meer in het straatje van Assassin’s Creed en de stukken helpen daar zeker aan mee.

Vooral tijdens de feestdagen kan dit een leuk cadeau zijn voor bordspelliefhebbers die ook nog eens een affiniteit met gaming hebben. Het is echter zonde dat de artwork kwaliteit van het bord en tussenschot lager is.

Marc de Haas
Stratego meets Assassin’s Creed feature

Stratego meets Assassin’s Creed feature

Stratego meets Assassin’s Creed feature

Stratego meets Assassin’s Creed feature