The Gallery Club presenteert The RoXY Archives

Cleo Campert - Het Roxy Archief
Cleo Campert – Het RoXY Archief (Alle afbeeldingen © Cleo Campert)

Van 19 t/m 21 november presenteert The Gallery Club de tentoonstelling The RoXY Archives. Dat weekend worden er foto’s uit het archief van fotograaf Cleo Campert getoond. Zij was destijds huisfotograaf van de beroemde Amsterdamse club.

De tentoonstelling wordt gehouden in Magazijn aan de Oudezijds Voorburgwal. Daar wordt door The Gallery Club een brede selectie werk getoond die het verhaal van de nachtclub vertelt en een inkijkje geeft in de Amsterdamse housescene van de jaren ’80 en ’90. De tentoonstelling is gratis te bezoeken.

Uit het archief

De foto’s die worden tentoongesteld komen uit het archief van Cleo Campert (Amsterdam, 1963). Zij dompelde zich van 1989 tot 1999 meerdere nachten per week onder in het feestgedruis van de RoXY. Zoals de meeste mensen wel weten was niks te gek voor de club. Van grootse live performances tot over-the-top drag queen-shows: alles was mogelijk. Onder leiding van dj’s Joost van Bellen en Eddy De Clercq groeide de club uit tot een plek voor radicale zelfexpressie en werd het een nationale hotspot voor housemuziek en een wilde nacht uit. Na een verwoestende brand in 1999 sloot de RoXY voorgoed zijn deuren.

Fotoboek

Op vrijdag 26 november verschijnt Het RoXY Archief, het vijfde fotoboek van Cleo Campert. Aan de hand van 705 foto’s vertelt het boek het verhaal van de RoXY – van zijn hoogtijdagen tot het abrupte einde. In de tentoonstelling zal een selectie van de foto’s uit het boek te zien zijn.

Programmering

De tentoonstelling is op 19, 20 en 21 november van 13:00 tot 18:00 uur en kan gratis worden bezocht. Er zou ook een feestelijk diner worden georganiseerd, maar dat is vanwege de aangescherpte coronamaatregelen helaas afgelast. Gelukkig kan het open huis wel plaatsvinden. Bezoekers dienen bij binnenkomst een geldige coronapas te tonen.

Over The Gallery Club

The Gallery Club is een internationaal platform voor fotografie en werd in 2015 opgericht door kunsthistoricus Gili Crouwel en muziekproducent en dj Robi Reisinger. Het platform organiseert tentoonstellingen, curated dinners en evenementen in binnen- en buitenland. De focus ligt hierbij op hedendaagse fotografie. The Gallery Club werkt nauw samen met Nederlandse en internationale fotografen. Naast Amsterdam exposeerde het fotografieplatform ook in steden als Antwerpen, Miami, Chicago en Los Angeles. The Gallery Club is niet gebonden aan een vaste plek en trekt van locatie naar locatie. Hierdoor ontstaat een bepaalde flexibiliteit die de mogelijkheid biedt op die diverse locaties met verschillende partners te werken. The Gallery Club gelooft in het maken van kortstondige (groeps)tentoonstellingen met een intensieve en educatieve programmering voor een breed publiek.

Magazijn
Oudezijds Voorburgwal 153a,
Amsterdam

Cleo Campert - Het Roxy Archief

Cleo Campert - Het Roxy Archief

Cleo Campert - Het Roxy Archief

Cleo Campert - Het Roxy Archief

Cleo Campert - Het Roxy Archief

Cleo Campert - Het Roxy Archief

Cleo Campert - Het Roxy Archief