Tijdloze relatiegeschenken met een duurzame twist

notitieblok met pen

Wie kent ze niet: de klassieke relatiegeschenken zoals pennen, notitieblokken en sleutelhangers. Altijd handig, en een veilige keuze als je de band met je klanten of relaties wilt versterken. Maar is het ook mogelijk om hier een modern jasje aan te geven? Zeker wel!

Pennen die langer meegaan

Die goeie ouwe pen krijgt een tweede leven als hij navulbaar en gemaakt is van gerecycled materiaal. Zo combineer je het beste van twee werelden.

Notieboekjes met een extraatje

Je kunt nog steeds notitieblokjes bedrukken en weggeven, maar kies dan voor exemplaren met gerecycled papier. De voorkant kan je goed personaliseren met een unieke boodschap.

Herbruikbare drinkflessen

Plastic flesjes zijn ouderwets. Herbruikbare drinkflessen van bamboe of metaal zijn helemaal in. Ze zijn duurzaam en laten zien dat je bedrijf achter een goed milieu staat.

Energiebesparende gadgets

Solar powerbanks, opwindbare zaklampen of zelfs een mini zonnepaneel voor op de camping. Je laat niet alleen zien dat je innovatief bent, maar ook dat je bezig bent met de toekomst van onze planeet.

Waarom  kiezen voor relatiegeschenken?

Nu je weet welke geschenken in de smaak vallen en hoe je een duurzame draai kunt geven aan klassiekers, vraag je je misschien af: waarom zijn relatiegeschenken eigenlijk belangrijk?

  1. Relatie opbouwen

Door een relatiegeschenk te geven, laat je zien dat je een zakelijke connectie waardeert. Het is een kleine, maar effectieve manier om goodwill te creëren en een positieve indruk achter te laten.

  1. Blijf top-of-mind

Relatiegeschenken zorgen ervoor dat je bedrijf in het achterhoofd blijft hangen bij je klanten of partners. Elke keer als ze die herbruikbare drinkfles of solar powerbank gebruiken, denken ze even aan je. Dat kan net het verschil maken als ze een keuze moeten maken tussen jou en een concurrent.

  1. Onderscheid je van de rest

In een markt vol concurrentie kan een goed gekozen, uniek en duurzaam relatiegeschenk je echt onderscheiden. Je laat zien dat je creatief en attent bent, en dat je iets extra’s doet voor je relaties.

  1. Stimuleer gesprekken

Een origineel of spraakmakend relatiegeschenk kan de deur openen voor verdere gesprekken en samenwerkingen. Zie het als een ijsbreker die helpt bij het leggen en onderhouden van contacten.

Zo zie je maar, de klassieke relatiegeschenken kunnen makkelijk een update krijgen om mee te gaan met de huidige trends. En met een focus op duurzaamheid geef je een sterk signaal af. Durf te vernieuwen, want een goed gekozen relatiegeschenk kan goud waard zijn.