Heerlijk wandelen langs de National Trails in Engeland

Heerlijk wandelen langs de National Trails in Engeland

Wandelen is geweldig voor lichaam en geest. We kunnen daarom niet wachten om, zodra het kan, heerlijke wandelingen te maken langs routes in het buitenland. Bijvoorbeeld de National Trails in Engeland.

Deze National Trails zijn een netwerk van 16 langeafstandwandelpaden door heel Engeland. Zeven daarvan zijn erg interessant voor Nederlandse wandelaars, omdat ze vlakbij een vliegveld of zeehaven liggen, waardoor ze vanuit Nederland makkelijk te bereiken zijn. Speciaal voor iedereen die graag tijdens een korte break een paar dagen wil komen wandelen, is er de campagne Discover England’s Great Walking Trails.

Arrangementen

Hiervoor zijn op die zeven goed bereikbare routes arrangementen ontwikkeld waarbij wandelliefhebbers een deel van de route kunnen lopen in 1 tot 5 dagen. Het gaat om delen van de volgende wandelpaden: Pennine Way, de South West Coast Path, North Down’s Way, Hadrian’s Wall Path, Norfolk Coast Path, Cleveland Way en Cotswold Way. Langs elke route zijn 2 arrangementen samengesteld, langs de Pennine Way zelfs 3.

Doordat de routes zijn onderverdeeld in kortere trajecten is zo’n wandeltrip in Engeland ook zeer geschikt voor beginnende wandelaars of gezinnen met kinderen. Het landschap is vooral vlak of lichtglooiend. Op de website van de National Trails kun je aangeven wat je wensen zijn, waarna je een reis op maat voorgesteld krijgt.

Romeinse muur

Enkele voorbeelden daarvan zijn de de Cleveland Way in North Yorkshire waar twee 3-daagse wandeltrips zijn uitgezet: het arrangement Heavenly Helmsly met als vertrekpunt het leuke marktstadje Helmsley of ‘Spirit of the Sea’ met als basis de kustplaats Filey. Of een paar dagen langs de restanten van de 135 km lange ruim 2000 jaar oude Romeinse muur van keizer Hadrianus – Hadrian’s Wall Path. Daar kun je kiezen uit een 4-daagse Highlights of Hadrian’s Wall-arrangement met onder meer een overnachting in het schitterende Langley Castle of voor een 5-daags traject in het oostelijke deel waar je onder andere overnacht in de pub Twice Brewed dat ook zijn eigen bier brouwt.

Een andere aanrader is de Cotswolds Way die loopt door de Cotswolds, een streek in Gloucestershire met een speciale status: het is een ‘Area of Outstanding Natural Beauty’ en heeft als start- of eindpunt de prachtige stad Bath. Kies voor een luxe 4-daagse short-break in het sjieke Lygon Arms hotel in het pittoreske Broadway. Hierbij ga je op de vierde wandeldag ’s ochtends met een stoomtrein terug naar Hailes Abbey, het startpunt van je wandeling.

Heerlijk wandelen langs de National Trails in Engeland
Foto: Tony Bartholomew & NYMNP

Heerlijk wandelen langs de National Trails in Engeland

Heerlijk wandelen langs de National Trails in Engeland