Van een huis een thuis maken doe je zo

thuis

Het inrichten van je huis is een leuke, maar ook zeer lastige klus. In de interieurwinkels zien de meubels er allemaal fantastisch uit, maar welke stijl past bij jou? Het moet huiselijk en gezellig zijn, maar niet rommelig ogen. Het moet strak zijn en futuristisch, maar het moet geen ziekenhuis  worden. Hoe maak je van je huis een thuis? Een thuis waar jij je kan ontspannen en mooie herinneringen kan maken.

Wat is jouw stijl?

De eerste stap is het vinden van jouw persoonlijke huisstijl. Hiervoor moet je inspiratie opdoen. Dit kan door naar meubelwinkels te gaan, maar je kan natuurlijk ook op Pinterest kijken. Pinterest staat vol met honderden ideeën en stijlen. Om het overzichtelijk te houden is het handig om een moodboard te maken. Op een moodboard kan je verschillende afbeeldingen plakken van interieurstijlen die jou aanspreken. Je kunt ook een moodboard maken voor de kleuren die je in je huis wil. Vaak zie je op het moodboard al snel dat je vaker hebt gekozen voor dezelfde stijl. Als het moodboard klaar is kies je welke stijl en kleur je in jouw huis wil.

Begin bij de basis

De eerste stap is gezet, je hebt een stijl en een kleur uitgekozen voor jouw nieuwe thuis. Voor stap twee is het belangrijk dat je begint met de vloer en de wanden, deze zijn de basis voor jouw huisstijl. Als je bijvoorbeeld hebt gekozen voor de kleuren lichtgrijs en bruin, dan moet je een keuze maken welke kleur je gaat gebruiken voor de muren en welke kleuren voor de vloer. Ook is het handig om een accentkleur te kiezen. Een accentkleur is een kleur die feller is dan de andere kleuren en minder vaak terugkomt. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor de accentkleur oranje. Als de accentkleur oranje is, dan verf je bijvoorbeeld alle muren licht grijs en één muur oranje.

Hou overal rekening mee

Bij stap drie ga je het huis inrichten. Bij deze stap is het belangrijk dat je rekening houdt met je kleurkeuze. De grootste meubelen zijn het belangrijkst, hierin moet je stijl en kleurkeuze dus naar voren komen. Houdt bij het kiezen van de meubelen ook rekening met de tuin. Een loungeset in de juiste kleur laat ook in de tuin de huisstijl terugkomen. Je kan bijvoorbeeld kijken naar de tuin loungeset op vdgarde.nl of bij de woonboulevard.

Decoratie is essentieel!

De laatste en leukste stap is het kopen van decoratie. Je kunt bijvoorbeeld zoeken naar mooie schilderijen, lampen en tafelversiering. Het is vooral belangrijk dat je de tijd neemt voor het inrichten van je huis, want alleen dan kan je van je huis een thuis maken.