Vans eert Frida Kahlo met kleurrijke collectie

Vans x Frida Kahlo

In de nieuwe Vault by Vans x Frida Kahlo-collectie staat het werk van de surrealistische Mexicaanse kunstenaar centraal. Vans heeft een aantal van haar werken heel mooi weten te vertalen naar een collectie met schoenen en kleding.

Als basis is er gekozen voor twee zelfportretten van Frida Kahlo en een bijzonder werk met watermeloenen. Kahlo voltooide het schilderij Sandías (Watermeloenen) een paar dagen voor haar dood. Een opvallend detail van het doek is dat ze in één van de meloenen de tekst Viva la Vida (Leve het leven) heeft aangebracht. Onder deze naam is het schilderij nu dan ook vooral bekend. Voor Kahlo was deze tekst zeer symbolisch, omdat ze ondanks een slechte gezondheid en andere privéproblemen toch genoot van het leven. En bovendien prachtige kunst maakte.

Draden

Deze watermeloenen zijn te vinden op een klassiek paar OG Authentic LX. De zelfportretten zijn te zien op een paar Slip-Ons en een prachtige Sk8-Hi LX. Let bij deze schoenen maar eens op de mooie geborduurde draden die over het portret lopen. De schoenen zijn vanaf 24 juni te koop. Naast de schoenen vind je in de collectie ook 3 T-shirts, een overhemd en twee tassen. Op de website van Vans vind je een overzicht van de winkels die Vans Vault verkopen.

Vans x Frida Kahlo

Vans x Frida Kahlo

Vans x Frida Kahlo

Vans x Frida Kahlo
Let op de mooie details