Vincent Leroy plaatst Illusion Lens in Tokio

Illusion Lens
Foto’s © Vincent Leroy

Illusion Lens is de titel van een intrigerende installatie die de Franse kunstenaar Vincent Leroy liet plaatsen op het dak van de Roppongi Hills Mori Tower in Tokio. Op het helikopterplatform op 238 meter hoog staat een glanzend en doorschijnend kunstwerk.

Als je het werk voor het eerst ziet lijkt het net of er een soort van ruimteschip is geland. Het feit dat er op de locatie waar het staat normaal gesproken helikopters kunnen landen versterkt dat gevoel. Ook de drie poten waar de lens op staat dragen bij aan het idee van een ruimteschip.

Lucht en wolken

Wie langer kijkt ontdekt hoe mooi de Illusion Lens de omgeving weerspiegeld. Afhankelijk van de plek waar je staat zie je of de lucht en de wolken of een caleidoscopische blik op de skyline van Tokio. Ook het tijdstip heeft invloed op wat je ziet. ’s Avonds is er bijvoorbeeld veel kunstlicht op de toren.

Zelf omschrijft Vincent Leroy de bol als een werk dat delen van de hemel toont. Het laat je blik verruimen en zorgt dat je je voor even niet in de grote stad waant. Dat is een thema dat vaker voorkomt in het werk van Leroy.

Illusion Lens

Illusion Lens

Illusion Lens

Illusion Lens

Illusion Lens

Illusion Lens