Maak je Gin-Tonic nog lekkerder met roze tonic

G&T met roze tonic

Een lekkere Gin-Tonic blijft onverminderd populair. Sterker nog: het lijkt erop dat dit drankje nooit meer zal verdwijnen uit het assortiment in de horeca. Zeker als er nog steeds nieuwe varianten te ontdekken zijn. Bijvoorbeeld met deze nieuwe tonic van Fever-Tree.

De basis van een goede G&T mag dan wel de gin zijn, maar uiteindelijk zal 3/4 van het drankje uit tonic bestaan. Het loont dus om de PET-flessen met tonic in de supermarkt links te laten liggen en te kiezen voor een goed merk. Fever-Tree is al een tijd de naam als het aankomt op kwaliteitstonic, maar wist je dat dit merk meerdere soorten tonic in het assortiment heeft? De laatste aanwinst is de roze Aromatic Tonic Water. Niet alleen de kleur is bijzonder, maar ook de ingrediënten die van over de hele wereld komen.

Smaakpalet

De roze kleur komt van de angosturabast. Deze zorgt ook voor mooie bittere tonen in het smaakpalet. Deze worden heel mooi in balans gehouden door vanille uit Madagaskar, gember uit het zuiden van India en kardemom uit Guatemala. Andere ingrediënten zijn kinine uit Congo, piment uit Jamaica en zure sinaasappel uit Tanzania. Je ziet dat dit dus niet zomaar een tonic is. Aromatic Tonic Water is overigens niet alleen geschikt voor een Gin-Tonic, maar kan ook prima puur gedronken worden.

Een mooi recept voor een Gin-Tonic met Fever-Tree Aromatic Tonic Water is:
-50 ml stevige gin
-een flesje Aromatic Tonic Water
-citroenschil
-heel veel ijs

Kies ook eens in plaats van gin voor een goede wodka. Ook deze drank laat zich uitstekend mixen met tonic.

ingrediënten voor tonic

mixen met tonic