Wanneer is financial lease de juiste keuze?

Financial LeaseHet is altijd belangrijk om financiële beslissingen voor je bedrijf goed te overwegen. Heb je een bedrijf en twijfel je eraan om een financiële lease af te sluiten? Dan zijn er een aantal punten die belangrijk zijn om te overwegen. Sta jij in deze situatie? Lees dan dit artikel verder, waarin wij jou meer vertellen over wanneer een financial lease de juiste keuze is.

Wat is een financial lease?

Allereerst is het belangrijk om goed te weten wat een financial lease precies is. Een financial lese is een vorm van leasing waarbij je als ondernemer een auto least voor een vooraf bepaalde periode. Tijdens de leaseperiode betaal je het afgesproken lease bedrag.

Financial lease biedt je de mogelijkheid om aan het einde van de leaseperiode eigenaar te worden van het voertuig. Op deze manier kan een onderneming profiteren van de voordelen van een bedrijfsauto zonder dat er een grote aanbetaling nodig is.

Het behoud van liquiditeit voor bedrijfsgroei

Allereerst is de financial lease een goede optie voor bedrijven die graag willen investeren in de groei van het bedrijf. Bij een financial lease betaal je namelijk de auto in termijnen af, waardoor je dus tijdens de leaseperiode geld over hebt om te investeren in andere belangrijke zaken binnen het bedrijf, zoals marketing. Dus mocht jij graag gebruik willen maken van een bedrijfsauto, maar ook tegelijkertijd je bedrijfje willen laten groeien? Dan kan je een financial lease zzp afsluiten.

Fiscale voordelen

Verder heeft een financial lease ook fiscale voordelen. Zo zijn de leasekosten bijvoorbeeld vaak aftrekbaar. Hierdoor kan jouw bedrijf profiteren van belastingvoordelen. Op deze manier kun je goed besparen, vooral wanneer je meerdere voertuigen hebt staan.

Met financial lease blijf je up to date

Financial lease is ook een manier waarop je up-to-date kan blijven als het gaat om automodellen. Omdat je in het begin geen grote aanbetaling hoeft te doen, kan je gemakkelijker voor een duurder model gaan. Daarnaast kun je met financial lease gemakkelijk overstappen naar nieuwere modellen wanneer het leasecontract is afgelopen. Zo kun je altijd rijden in het nieuwste en beste model naar keuze. Een ander voordeel is dat met financial lease, de keuze erg breed is. Je hebt keuze uit luxe modellen, maar ook uit wat oudere modellen. Daarnaast is er ook veel keuze tussen verschillende soorten modellen. Je kunt gaan voor een bestelwagen, een personenauto of een ander model dat past bij de behoefte van je bedrijf. Zo zit er altijd wel wat tussen voor ieder bedrijf.

Spreken deze voordelen van de financial lease jou aan en passen deze bij je bedrijf? Dan kun je gemakkelijk online jouw financial lease berekenen en afsluiten.