Hoe kan je in de wintermaanden nog steeds van je tuin genieten!

wintertuin

Men denkt vaak dat je alleen in de lente en de zomer kunt genieten van je tuin. Dat hoeft echter helemaal niet zo te zijn. Ook tijdens de winterperiode kun je genieten van je tuin. In deze tijd van het jaar is het extra gezond om wat vaker naar buiten te gaan. In dit artikel lees jij hoe je ook in de wintermaanden van je tuin kunt genieten.

Creëer een gezellige zithoek

Een zithoek creëren kan al erg snel zorgen voor veel sfeer in je tuin. Daarnaast kun je zowel tijdens het voorjaar als het najaar genieten van je gecreëerde zithoek. Afbakeningen  in je tuin zorgen automatisch voor meer sfeer. Een gezellig zithoek kun je al snel maken door bijvoorbeeld een stookplek of door een loungeset buiten neer te zetten.

Gezien de weersomstandigheden in Nederland, is een overdekte of afgeschermde zithoek erg verstandig. Dit zorgt ervoor dat je vaker kunt genieten van je zithoek. Daarnaast zal het ook zorgen dat de meubels langer hun kwaliteit blijven behouden.

Zorg voor verwarming

Het is belangrijk dat je jezelf warm kunt houden met de lage temperaturen in de wintermaanden. Hiervoor kun je natuurlijk warme kleding aandoen, maar je zithoek verwarmen is natuurlijk nog fijner. Daarnaast creëert verwarming tegelijkertijd ook sfeer in een zithoek. Hiervoor kun je bijvoorbeeld een warmtelamp, tuinverwarming of zelfs een vuurkorf gebruiken.

Zorg voor gezellig aankleding

Iedereen wilt een gezellige en fijne tuin creëren. Een fijne sfeer kun je creëren door middel van gezellige aankleding. Het plaatsen van beeld, planten of een overig tuinartikel kan veel bijdragen aan de sfeer van de tuin. Ook verlichting is een belangrijk onderdeel van een fijne sfeer in je tuin. Voornamelijk in de wintermaanden kan leuke verlichting een groot verschil maken. Kortom, de aankleding van je tuin kan een wereld van verschil maken om tijdens de wintermaanden van je tuin te genieten.

Creëer een bar

Vooral tijdens de wintermaanden kan een bar in je tuin erg gezellig zijn. Wellicht heb je al een overdekte ruimte in je tuin zoals een schuur of overkapping. Deze ruimte is eenvoudig om te bouwen naar een bar. Door een bar en bartafel buiten hieraan toe te voegen, heb je direct een leuke plek gecreëerd om tijdens de winterperiode tijd te spenderen.

Met de bovenstaande tips ben jij hopelijk in staat om tijdens de wintermaanden van je tuin te genieten.