Witloft maakt keukenschorten van ingezamelde kleding

Witloft

Witloft is bij de meeste mensen bekend als maker van leren keukenschorten. Sinds kort heeft het Amsterdamse merk ook een collectie schorten en accessoires gemaakt van katoen. De items zijn geproduceerd van ingezamelde kleding uit Nederland, België, Denemarken en Duitsland.

In kledingcontainers, die je overal in het straatbeeld terugziet, wordt een enorme hoeveelheid kleding verzameld om te hergebruiken. Echter blijkt dat veel gedoneerde kleding niet meer geschikt is om opnieuw te worden gedragen. De nieuwste collectie van Witloft wordt gemaakt van deze afgekeurde kledingstukken. Met volledig gerecyclede katoendraad worden schorten, pannenlappen en ovenwanten gemaakt in vier frisse kleuren: pistache, zand, hemelsblauw en zalm.

Sorteren, strippen en ontrafelen

De kledingstukken worden verzameld in Nederland, België, Denemarken en Duitsland. Alle items die onbruikbaar blijken te zijn, worden volledig gestript. De knopen, ritsen en gaten worden verwijderd. Na een stevig proces van schoonmaken, zijn de stoffen klaar om te worden ontrafeld. Daarna wordt een nieuwe draad gesponnen. Doordat kleding per kleur wordt gesorteerd en de draad zijn kleur behoudt, hoeft de nieuwe collectie van Witloft niet opnieuw gekleurd te worden. Dit maakt de collectie ook nog eens een stuk milieuvriendelijker!

Keukenschorten, pannenlappen en ovenwanten

De GOTS-gecertificeerde collectie bestaat uit een ‘one-size fits all’-schort met een lange band en zak aan de voorzijde. Handig is dat de zak deels dicht gestikt is, waardoor er veel minder (kook)vuil in terechtkomt. De lange band maakt het ideaal om het schort voor of achter te knopen en zorgt voor een perfecte fit voor iedereen. Het gerecyclede katoen is superzacht en perfect om uren te dragen tijdens het koken. De bijpassende accessoires zijn zacht en functioneel.

Over Witloft

Witloft is opgericht in Amsterdam in 2014 en is ontstaan uit liefde voor koken en stijlvol kookgerei. Het merk is gespecialiseerd in de productie van handgemaakte lederen schorten, messenrollen en accessoires van gelooid rundleer. Daarnaast lanceerde het merk ook een collectie duurzame spijkerschorten in samenwerking met het Nederlandse MUD Jeans. De gerecyclede katoenen collectie is gemaakt in samenwerking met Wolkat, GOTS-gecertificeerd en 100% gemaakt van afgedankte materialen en ingezamelde katoenen kleding.

De nieuwe collectie is online verkrijgbaar bij www.witloft.com, bol.com, Fonq en Hanos.

Witloft

Witloft

Witloft