Wunda is een duurzaam alternatief voor melk

Wunda plantaardig

Steeds vaker zie je in de supermarkt alternatieven voor vlees en zuivel. Doordat een groeiend aantal mensen kiest voor plantaardig is het voor bedrijven interessant om te blijven ontwikkelen. Een mooi voorbeeld daarvan is Wunda van Nestlé.

Wunda is een plantaardig alternatief voor melk en melkproducten op basis van erwteneiwit. Een mooie aanvulling op het assortiment plantaardige dranken, dat nu vooral van soja, haver of amandel is gemaakt. Die drie hebben nogal uitgesproken smaken, wat je een stuk minder hebt bij erwteneiwit. Echt de moeite waard om te proberen dus.

De smaak van Wunda is behoorlijk veelzijdig. Wij probeerden het in een thuisgemaakte cappuccino en matcha latte en dat smaakte prima. Al kan het zijn dat het qua smaak weer wennen is als je net gewend bent aan bijvoorbeeld haver of amandel. Wunda heeft ook een chocoladedrank. Daar waren de meningen over verdeeld. Ik vond hem lekker, mijn 12-jarige zoon ook, maar mijn vrouw vond het te zoet. Het is een beetje de discussie die je ook hebt als je warme chocolade maakt met cacao of met Nesquick.

B12 & D3

Het allerlekkerst vonden we unaniem de kleine flesjes met shotjes Wunda, gemixt met Bosbessen & Munt of Mango & Gember. Deze zogenaamde Wunda Immuno zit boordevol met de vitamines B12 en D3 plus ijzer, zink en calcium . Dat zijn precies de vitamines en elementen waar je extra op moet letten als je een (deels) plantaardig dieet volgt. Ook de andere producten van Wunda zijn rijk in D3 en B12 en hebben ook lekker veel proteïne, vezels en calcium. En zijn ze laag in suikers en vetten.

‘We zien dat er in de markt veel vraag is naar plantaardige alternatieven en dat consumenten zich steeds bewuster zijn van duurzaamheid. Bij Nestlé zijn we voortdurend bezig met innovatie en deze producten op basis van erwteneiwit zijn daar een goed voorbeeld van. Met de introductie van WUNDA ondersteunen we consumenten op een positieve manier met hun plant-based journey en dragen we bij aan een duurzame planeet’, aldus Fabrice Favero, CEO Nestlé Nederland.

De producten van Wunda zijn niet alleen veganistisch, maar ook CO₂-neutraal. Dat maakt het een gezonde en duurzame keuze in de supermarkt. Wunda is op dit moment te koop via de winkels van Jumbo. Vanaf 9 augustus kun je ook terecht bij de Albert Heijn.