Duurzame gin van Lowlander in unieke fles

Lowlander Gin

Lowlander is lekker bezig. Naast hun bier maken ze nu ook een goede gin. Deze valt niet alleen op qua smaak, maar ook door het goede verhaal erachter. Lowlander noemt de gin namelijk natuurpositief.

Dat positieve zit ‘m in een aantal zaken. Laten we met de fles beginnen, want die valt direct op. Zeker als je deze vastpakt. De fles is gemaakt van karton dat is gemaakt van 94% gerecycled papier. Dat zorgt al meteen voor een CO₂-uitstoot die 6 keer lager is dan bij glas. Ook is het vele malen lichter dan glas, waardoor er besparing is tijdens het transport.

Recyclen

Wie de dop van de fles draait, ziet al een beetje hoe je nu precies gin kunt bewaren in een fles van karton. Aan de binnenkant zit namelijk een zak van polypropeen. Deze kunststof kan ook gerecycled worden als je dit tijdens het afval scheiden bij het plastic doet. De fles na gebruik uit elkaar halen gaat heel simpel.

Om echt positief te kunnen zijn doet Lowlander er nog een schepje bovenop door bij elke verkochte fles twee keer zoveel CO₂ te compenseren dan er tijdens het productieproces is uitgestoten. Dat gaat via Trees for All, een non-profit organisatie die bomen plant in zowel Bolivia als Noord-Brabant. Ook is Lowlander lid van 1% for the Planet. Iedereen die bij deze organisatie is aangesloten doneert ten minste 1 procent van hun jaarlijkse omzet aan goede doelen die zich inzetten voor een gezonde planeet.

Kerstbomen

Ook over de ingrediënten is goed nagedacht. Hiervoor werkt Lowlander samen met onder andere Koppert Cress, die de limoen en zogenaamde Cardamom Leaves leveren. De gebruikte naalden van de spar zijn afkomstig van afgedankte kerstbomen en de citroenschil bestaat uit resten uit de horeca die door de PeelPioneers worden gered. Alle ingrediënten zijn vers (dus niet gedroogd) en op zo duurzaam mogelijke manier verkregen.

Zo’n duurzaam verhaal is leuk, maar de gin moet natuurlijk ook lekker zijn. Dat is gelukkig ook dik in orde bij de Lowlander Gin. Je proeft natuurlijk de jeneverbes en ook heel duidelijk de citroen en limoen. De kruiden en de naalden van de spar zorgen voor een kruidige noot. De Perfect Serve van de Lowlander Gin is met een goede tonic, een schijfje citroen en een takje rozemarijn. Proost! Deze uniek een duurzame fles is te koop bij Gall & Gall.

Lowlander Gin
Zo makkelijk recycle je de fles