De Xbox Adaptive Controller zorgt dat iedereen kan gamen

met deze controller kan iedereen gamen

Gamen is een heerlijke manier om je te ontspannen. Ontsnap met een spannend spel aan de dagelijkse realiteit of ontdek samen met je vrienden nieuwe werelden. Microsoft zorgt dat iedereen mee kan doen dankzij een toegankelijke controller.

Normaal gesproken speel je de games op de Xbox met de controllers die bij de console worden geleverd. Echter, niet iedereen kan met deze overweg. Denk aan mensen die bepaalde vingers missen of door een ziekte hun handen niet of niet goed kunnen gebruiken.

Randapparatuur

Voor deze groep gamers is er de Xbox Adaptive Controller. Deze bestaat uit een basisstation met daarop twee grote programmeerbare knoppen en een heleboel aansluitingen voor randapparatuur. Omdat iedereen anders is en de wensen van gamers met een beperking zeer uiteenlopend zijn, is elke knop van de reguliere controller vervangen door een aansluiting.

Hierdoor kun je er allerlei knoppen en joysticks op aansluiten om uiteindelijk te komen tot een set-up waarmee optimaal een videogame gespeeld kan worden. In de video hieronder kun je enkele gamers met een beperking aan het werk zien. Dit is een goede manier om een idee te krijgen van wat er allemaal mogelijk is met de Xbox Adaptive Controller. De controller zal later dit jaar te koop zijn voor een prijs van rond de 100 euro.

met deze controller kan iedereen gamen