Yayoi Kusama werkt samen met Veuve Clicquot

Yayoi Kusama x Veuve Clicquot

Beroemde drankmerken strikken graag kunstenaars voor het ontwerpen van een gelimiteerde fles. Zo ook champagnehuis Veuve Clicquot. Zij vroegen kunstenaar Yayoi Kusama een fles en een sculptuur te ontwerpen.

Het resultaat is een gelimiteerde versie van de veelgeprezen La Grande Dame 2012. Op het etiket van de fles champagne zie je al direct de kenmerkende stippen van Kusama, maar het mooist is de doos die bij de fles hoort. Hierop zie je een speciaal door de kunstenaar ontworpen tekening van een bloem met daaromheen weer heel veel stippen. Volgens Veuve Clicquot staat de bloem voor liefde, energie en het vieren van het leven en verwijzen de polkadots van Yayoi Kusama op fraaie wijze naar de kenmerkende bubbels in de champagne.

Sculptuur

De dozen met de speciale editie van La Grande Dame 2012 zijn al op de Amerikaanse markt te koop voor $195 en zullen binnenkort voor een soortgelijk bedrag in euro’s in Europa te koop zijn. Voor de echte liefhebbers en verzamelaars is er ook een sculptuur gemaakt door Yayoi Kusama. Deze zal ook binnenkort in een zeer kleine oplage te koop zijn voor een bedrag van $36.000,-. Wie interesse heeft, k0n dat via een online formulier aan Veuve Clicquot laten weten. Het werk heet My Heart That Blooms in the Darkness of Night en is zo gemaakt dat de fles champagne er ingezet kan worden. De oplage bestaat uit 100 genummerde exemplaren.

Yayoi Kusama x Veuve Clicquot