2020: An Isolation Odyssey

We leven in vreemde tijden. Quarantaines, lockdowns en onzichtbare virussen maken van 2020 een jaar om nooit te vergeten. Kunstenaar Lydia Cambron liet zich door dit alles inspireren tot het maken van een toepasselijk korte film.

Ze gebruikte als basis voor haar film 2020: An Isolation Odyssey het mysterieuze einde van Stanley Kubrick’s 2001: A Space Odyssey. Door de beelden uit die film letterlijk te vertalen naar deze tijd ontstaat iets dat prachtig, geniaal en spannend is. Het is heel bijzonder om te zien hoe goed de thema’s van Kubrick bij de huidige tijd passen.

Legpuzzel en Crocs

Lydia Cambron werkte met een klein budget en vooral met spullen die in haar huis te vinden zijn. Daardoor moest ze af en toe slimme keuzes maken om de beeldtaal uit 2001: A Space Odyessy zo goed mogelijk te kopiëren. Dat begint met het astronautenpak dat is vervangen door een mondkapje, maar vervolgt met het geniale gebruik van onder andere een legpuzzel en een paar Crocs.

De bijzondere synchronisatie loopt zelfs door tijdens de minuten durende aftiteling van de originele film. Haak op dit moment niet af, maar blijven kijken! Hoe langer je zit te kijken, hoe meer bewust je je gaat worden van hoe knap de film van Lydia Cambron is en wat voor raar jaar 2020 is. Tip: zet de video op full-screen om zo optimaal te kunnen genieten.

2020: An Isolation Odyssey

2020: An Isolation Odyssey