De winter door met Brooks Running

Brooks Running - Run Visible Collection

De wintertijd is ingegaan en dat betekent dat we meer tijd in het donker gaan doorbrengen. Als hardloper is deze periode ook altijd weer even schakelen. Gelukkig heeft Brooks Running een mooie collectie die je verder op weg helpt in het donkere, koude weer.

Onlangs schreven we al over de vernieuwde Run Visible Collection van Brooks Running. Deze zorgt ervoor dat je als hardloper van top tot teen zichtbaar bent als het buiten minder licht is. De innovatieve collectie bestaat uit hardloopkleding en -schoenen, waarmee je als hardloper tot op 180 meter afstand door een rijdend voertuig wordt herkend. Reflectie, contrasterende kleuren en fluorescentie zorgen er samen voor dat je tijdens het rennen goed zichtbaar bent.

De collectie bestaat uit verschillende tights, jacks, bodywarmers, shirts en shorts. Ook zijn er accessoires verkrijgbaar als handschoenen, sokken, beanies en caps. En om het geheel af te maken kan er worden gekozen uit 2 bekende schoenmodellen: de Glycerin 20 en de Ghost 15.

Thermal Tight

Ik heb de afgelopen tijd een aantal items uit de Run Visible Collection voor vrouwen getest. Allereerst de gloednieuwe Run Visible Thermal Tight. Deze legging is speciaal gemaakt voor kouder weer. De isolerende DriLayer Threshold helpt om warm te blijven als de temperatuur daalt, maar ademt ook goed door als het iets warmer is. Daarnaast zijn er meerdere opbergvakjes en is de legging voorzien van enkelritsen, zodat je ‘m makkelijk aan en uit kunt trekken. De tight is grijs met neongeel en op strategische plekken zijn strepen reflectietape aangebracht, de zogeheten 3M™ Scotchlite™ Carbon Black Stretch-reflectie. Dit zorgt ervoor dat je al van ver af goed zichtbaar bent als de koplampen van een auto op je schijnen. De Run Visible Thermal Tight is bovendien gemaakt met gerecycled materiaal dat gelijk staat aan 11 plastic waterflessen.

Convertible Jacket

Ook ben ik op pad gegaan met de Run Visible Convertible Jacket. Dit is echt een zeer functioneel jasje voor runs in onvoorspelbaar weer. De stof is licht en waterproof en ook hier zijn voor de veiligheid reflectiestrepen en fluorescerende stukken aangebracht. Ik heb echt het gevoel dat ik goed zichtbaar ben met dit jack, ook omdat de basiskleur wit is. Verder heeft het jasje een paar handige foefjes. Zo is de vorm van de capuchon zo gemaakt dat de regen niet in je gezicht komt tijdens het rennen. En als je de capuchon niet nodig hebt, kun je ‘m eenvoudig oprollen. Daarnaast zijn er achter de rits handig 2 drukknopen aangebracht. Als je het jack openritst voor ventilatie gaat het niet alle kanten op waaien. En dan heb ik het nog niet eens gehad over het feit dat je van de Run Visible Convertible Jacket een hesje kunt maken als het toch warmer blijkt te zijn dan je dacht. Geen geklooi meer met een jasje knopen om je schouders of heupen.

1/2 Zip Shirt

En last but not least heb ik runs gedaan in de Run Visible 1/2 Zip. Ook dit shirt met lange mouwen heeft reflectie, contrasterende kleuren en fluorescentie. Verder zorgt de rits bij de hals ervoor dat je ‘m makkelijk kunt aan- en uittrekken en kunt spelen met ventilatie. Je kunt het shirt alleen dragen of als extra laagje bij erg koud weer. De witte stof is geribbeld en voelt zacht aan op de huid. Verder zijn er in de mouwen handige duimgaten gemaakt, zodat je jezelf extra warm kunt houden tijdens runs in koud en donker weer.

Run Merry

En nu we het toch over koud en donker weer hebben… Ook de feestdagen komen er weer aan! Brooks lanceert daarom binnenkort de 2023 Run Merry Collection. Hiervoor is de populaire Glycerin 20 omgetoverd tot een ware kerstschoen. Met deze lichtgewicht limited editions ren je comfortabel de drukke dagen door. Fuelled by candy canes zeg maar. Een terugkerend merry moment van het jaar en ideaal voor de verlanglijstjes. Verkrijgbaar vanaf 8 november 2023 voor €180,00.

De Run Visible collectie van Brooks is verkrijgbaar op www.brooksrunning.com en bij geselecteerde retailers.

Brooks Run Merry

Brooks Running - Run Visible Collection

Brooks Running - Run Visible Collection

Brooks Run Merry

Brooks Run Merry