De activity tracker is de beste gezondheidgadget van deze tijd!

activity tracker

Steeds meer mensen zijn bewust bezig met hun gezondheid. Activity trackers kunnen je hierbij helpen. Ze motiveren je namelijk om meer te bewegen.

De activity tracker of fitbit om je pols is uitermate handig en wel om een aantal verschillende redenen: je hebt ‘m ten eerste altijd letterlijk bij de hand, omdat ie daaraan vastzit. Bovendien zorg je er met de tracker niet alleen voor dat je jouw bewegingen bij kunt houden, maar kun je tevens rekenen op motivatie. En verder kun je eenvoudig mooie doelstellingen bereiken, zodat je de drijfveer voelt om daarmee door te blijven gaan.

Een activity tracker zorgt ervoor dat je meer in beweging bent en hierdoor is de kans groot dat je ook nog eens gezonder wordt. Zonder dat je daar eigenlijk veel moeite voor hoeft te doen. Het apparaatje speelt namelijk slim in op de belangrijke psychologische motivaties waar we gevoelig voor zijn.

Altijd bij de hand: letterlijk

Een activity tracker is vooral interessant omdat je ‘m altijd bij de hand hebt. Het is immers zonde dat de stappenteller op je telefoon het niet kan meten als je in de zomer op het strand in je zwembroek een stuk gaat hardlopen of als je de zee induikt om te gaan zwemmen.

Als je een fanatieke sporter bent dan is een sporthorloge met gps misschien beter dan een activity tracker. Een sporthorloge heeft wat meer functies voor de echte sporters. Tip: kies een activity tracker die waterdicht is. Dat zorgt er namelijk voor dat je er ook mee kunt gaan zwemmen, zodat je daadwerkelijk alle activiteiten bij kunt laten houden!

activity tracker

Motivatie dankzij de activity tracker

Een andere belangrijke reden voor het gebruik van een activity tracker is de motivatie die er vanuit gaat. De goede trackers zorgen ervoor dat ze niet alleen bijhouden hoeveel je beweegt, maar je ook aangeven dat het tijd wordt om weer wat te gaan doen.

Wist je bijvoorbeeld dat het belangrijk is om na een uurtje zitten in ieder geval een paar minuten te gaan staan? Dat is iets dat de activity tracker je aan kan geven, een belangrijke reden om daar gebruik van te maken. En heb je al een dag of een paar dagen niet gesport of voldoende bewogen? Dan kan de activity tracker je dit aangeven, zodat je een reden hebt om van de bank af te komen.

Doelen bereiken tijdens het bewegen

De activity tracker is gelukkig niet zomaar een apparaat dat je dwingt om te gaan bewegen. In plaats daarvan kun je belangrijke doelen bereiken door in beweging te komen. Je speelt daarmee in op je eigen psychologische motivatie. We houden ervan om doelen te bereiken, onafhankelijk van waar het concreet om gaat. De activity tracker kan je motiveren om in beweging te komen, door je doelen te laten stellen en je aan te geven hoe ver je daar nog van verwijderd bent.

activity tracker

Dit artikel is een samenwerking tussen Mixed Grill en Verantwoord Afvallen