Johnnie Walker maakt fles voor Blade Runner 2049

whisky voor Blade Runner 2049

Wie de originele Blade Runner goed kent, weet dat hoofdpersoon Rick Deckard graag een glas whisky van Johnnie Walker drinkt. Voor de opvolger van de film, Blade Runner 2049, is dan ook een speciale fles Black Label ontworpen.

Het ligt voor de hand dat Rick Deckard in het vervolg van Blade Runner nog steeds graag een glas scotch drinkt. De film speelt zich echter 30 jaar na het eerste deel af. Regisseur Denis Villeneuve mocht samen met Jim Beveridge (master blender bij Johnnie Walker) een futuristische fles ontwerpen. Iets waar we in 2049 daadwerkelijk whisky uit zouden kunnen drinken.

9% extra

Johnnie Walker Black Label The Director’s Cut is de officiële naam van deze bijzondere whisky. Niet alleen het ontwerp van de fles is anders, maar ook het alcoholpercentage. De blenders hebben het percentage met 9% opgeschroefd, naar 49%. Dit is een mooie verwijzing naar de film, maar ook een element dat ervoor zorgt dat de smaak van deze black label net even anders is. Zo schijnt het dat de Talisker en vooral de Caol Ila nadrukkelijker aanwezig zijn in de blend. Deze editie is dus niet alleen voor filmliefhebbers interessant, maar ook voor fans van Johnnie Walker.

De unieke fles whisky is gemaakt in een gelimiteerde oplage van 39.000 flessen, dat lijkt veel, maar in de praktijk zal het nog best lastig zijn om een exemplaar te bemachtigen. Van het aantal zijn namelijk 27.600 flessen alleen bestemd voor de Amerikaanse markt. De film bezoeken zal een stuk makkelijker zijn, want Blade Runner 2049 draait vanaf 5 oktober in de bioscoop.