Milieubewust opladen met de InstantGo 10000 Wireless

powerbank

Het lijkt er tegenwoordig haast op dat we in ons dagelijks leven vrijwel 24/7 beschikbaar moeten zijn via onze devices. Hoe vervelend is het dan als je gaandeweg de dag er opeens achter komt dat je bent vergeten je smartphone aan de oplader te leggen. Gelukkig zijn er genoeg partijen die powerbanks maken om je een handje te helpen en eentje daarvan is InfinityLab.

De line-up van accessoires die InfinityLab maakt, denk aan powerbanks, opladers en kabels en je hebt een goed idee, pakken het ietsjes anders aan dan de rest. Ze zijn net als de concurrentie gericht op de on-the-go smart device markt, maar InfinityLab gaat daarnaast voor een milieubewustere aanpak. Alle producten zijn gemaakt van gerecyclede materialen en de verpakkingen waarin ze geleverd worden zijn ook natuurvriendelijk.

Wij kregen de InstantGo 10000 Wireless toegestuurd (die voor 90% van gerecycled plastic is gemaakt) en waar ik eerlijk moet toegeven dat ik mij van tevoren afvroeg hoe een powerbank mij kon verrassen, wist hij dit zeker te doen.

Draadloos

De InstantGo 10000 Wireless is namelijk in staat tot drie devices tegelijkertijd op te laden; twee via de poorten (C en A) en eentje via draadloos opladen (hence the name) boven op de powerbank. Hierbij gaat het via de Qi lader met 10W en middels de USB-C poort met 30W waardoor je ook een laptop kan opladen. In het doosje zit echter alleen een USB-A naar USB-C kabel, waardoor je wel zelf een C naar C kabel dient aan te schaffen als je die nog niet hebt, al acht ik die kans klein in 2022. Zit je in de unieke situatie dat er maar één stopcontact is en je zowel je telefoon als de InstantGo moet opladen? Geen probleem, want via pass-through kan je ze allebei tegelijkertijd opladen.

Designwise is de InstantGo absoluut geen lelijkerd. Ondanks dat hij op het eerste gezicht uit één kleur lijkt te bestaan (hij komt in zwart, grijs en wit), zitten er subtiele olieachtige tekeningen op verwerkt die hem ook iets stijlvols geeft. Naast de USB-A en USB-C porten heb je een LED batterij indicator en een knop om die indicator te activeren en tegelijkertijd het draadloze opladen te activeren.

Batterij

Het enige wat je tegen zou kunnen staan aan de InstantGo is het formaat en het gewicht. Qua lengte is hij met zo’n 14.5 cm net iets kleiner dan de iPhone 13, maar wel dikker (2 cm). Dat hij wat dikker is komt niet alleen door de mogelijkheid tot draadloos opladen, maar ook door de grotere batterij van 10.000 mAh. Die komt ook zeker naar voren in het gewicht. Met zijn 250 gram is hij zeker wat aan de zwaardere kant als je hem vasthoudt, maar in mijn rugtas vond ik het niet snel opvallen. Dit zal ongetwijfeld anders zijn als je hem in bijvoorbeeld een handtas meeneemt.

Tijdens mijn laatste vakantie was de InfinityLab InstantGo 10000 Wireless in ieder geval een life saver waarbij ik meerdere devices bij mij had die ik moest testen voor de site, maar tegelijkertijd ook de smartphone van mijn partner zo nu en dan onderweg moest opladen. Deze stijlvolle powerbank heeft dan ook een permanent plekje in mijn rugtas weten te scoren.