Samsung maakt de ultieme monitor voor gamers

Samsung Odyssey G9

Gamers die op zoek zijn naar de allerbeste en allermooiste monitor komen dit jaar ongetwijfeld uit bij de Samsung Odyssey G9. Dit gebogen beeldscherm van 49 inch is in veel opzichten zeer indrukwekkend.

De monitor was al te zien tijdens CES 2020 en komt binnenkort op de markt. In de VS is het al mogelijk om een reservering te plaatsen. Daar zal de Odyssey G9 vanaf 13 juli geleverd worden. In Nederland is het nog even wachten op een officiële release, maar deze monitor ziet er zo cool uit dat we je graag een preview geven.

240Hz

Als je kijkt naar de specificaties van de Samsung Odyssey G9 dan is vrijwel alles een overtreffende trap van voorgaande modellen. Zo heeft het scherm een QLED Quantum Dot pixel-technologie, die 125% meer kleuren kan tonen dan een standaard-scherm. Het scherm kan zich verversen met een indrukwekkende 240Hz, zodat je zelfs tijdens een heftige multiplayer altijd up-to-date bent. Tot slot is er ondersteuning voor de meest moderne grafische kaarten dankzij G-Sync en FreeSync.

Over het design valt natuurlijk ook van alles te vertellen. De ronding is precies zo gemaakt dat deze gelijk is aan de bolling van het menselijk oog. Hierdoor zul je de kromming niet als een obstakel ervaren, maar juist alles beter en scherper zien. De opvallende blauwe ring aan de achterkant is zodanig aan te passen dat deze matcht met de LED-verlichting in je PC, toetsenbord of muis. Of je kunt het aanpassen aan andere elementen in je interieur.

De prijs (in de VS) van de Samsung Odyssey G9 staat op $1699.

Samsung Odyssey G9

Samsung Odyssey G9

Samsung Odyssey G9

Samsung Odyssey G9