Animaris Rex, een nieuw Strandbeest van Theo Jansen

De Strandbeesten van kunstenaar Theo Jansen blijven fascineren. Zeker omdat hij blijft experimenteren en vernieuwen in zijn werk. Het nieuwste Strandbeest luistert naar de naam Animaris Rex en bestaat uit meerdere onderdelen.

Het leek Jansen interessant om meerdere lopende of rennende onderdelen (hij noemt deze Ordissen) met elkaar te combineren tot iets van een beduidend groter formaat. Het grote voordeel hierbij is dat het geheel beter bestand is tegen harde wind dan de losse Ordissen die geneigd zijn eerder om te vallen. Zodoende ontstond de Animaris Rex die met zijn lengte van 18 meter maar liefst 5 meter langer is dan de grootste Tyrannosaurus Rex.

Theo Jansen: “Animaris Rex is een kudde stranddieren waarvan de exemplaren elkaar vasthouden als verdediging tegen storm. Als individu zouden ze gewoon omwaaien, maar als groep zou de kans om een ​​storm te overleven groter zijn”

Het is mooi hoe Theo Jansen steeds overeenkomst ziet en zoekt tussen zijn Strandbeesten en reguliere dieren. Als kunstenaar staat hij zo enorm dicht tegen de natuur aan. Wil je meer Strandbeesten zien, dan is het YouTube-kanaal van Jansen zeer de moeite waard. Op de website van Theo Jansen kun je je verder verdiepen. Ook vind je daar meer informatie over wanneer je de Strandbeesten in actie op het strand kan zien.

Strandbeest Animaris Rex
Foto’s: Theo Jansen

Strandbeest Animaris Rex

Strandbeest Animaris Rex