Kunstfotograaf Frank van Driel exposeert in Museum Slager

Kunstfotograaf Frank van Driel in Museum Slager
Frank van Driel, Fragment 10, Fragments (2021)

Vanaf 21 november presenteert Museum Slager in ’s-Hertogenbosch het werk van kunstfotograaf Frank van Driel. De tentoonstelling The Art of Perception bestaat uit een selectie eigentijdse stillevens en (naakt)portretten. Ook lanceert de fotograaf zijn eerste boek To Be Frank.

Met zijn lichtgebruik en symboliek refereert Frank van Driel aan de Hollandse en Vlaamse meesterschilders uit de 17de eeuw. Hij fotografeert alleen met natuurlijk licht en verbindt verleden, heden en toekomst. Antieke objecten van glas, zilver, aardewerk en tin gaan een intrigerend samenspel aan met mensen, wild, vissen, bloemen, vruchten en hedendaagse voorwerpen.

Herkenbare signatuur

De kunstfotograaf heeft een grote passie voor puurheid, geschiedenis en de natuur. In zijn serene fotowerken staat storytelling centraal. Op subtiele wijze staat hij stil bij actuele onderwerpen, zoals natuurbeheer en duurzaamheid. Achter elk werk schuilt een verhaal. Door de gelaagdheid zijn telkens weer nieuwe elementen te ontdekken.

‘s-Hertogenbosch

Frank van Driel (Leiden, 1966) voltooide een opleiding Bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Hij besloot echter zijn hart te volgen en werd in 2001 professioneel fotograaf. Van Driel is verbonden met de stad ’s-Hertogenbosch. Hier werkt hij veelal in zijn uit 1424 daterende atelier Het Pand, gevestigd in een voormalig klooster.

Omvangrijk oeuvre

Het autonome werk van Van Driel is getoond op kunstbeurzen als de KunstRAI, PAN Amsterdam, Rotterdam Contemporary en TEFAF Maastricht. Ook deed hij mee aan exposities in onder andere Amsterdam, Antwerpen, Hong Kong en Londen. Zijn werk is internationaal bekroond en opgenomen in de collecties van zowel privéverzamelaars als bedrijven.

Over Museum Slager

Museum Slager is gewijd aan de Bossche schildersfamilie Slager. De werken van 8 schilders uit drie generaties dateren van 1861 tot 1994. Tijdens de expositie van Frank van Driel organiseert het museum op drie zondagen een Meet & Greet met de kunstenaar, te weten op 12 december 2021, 16 januari 2022 en 6 februari 2022. Het nieuwe fotoboek To Be Frank is te bestellen via de website van de Frank van Driel.

De tentoonstelling The Art of Perception van Frank van Driel is te zien in Museum Slager van 21 november 2021 t/m 20 februari 2022.

Museum Slager
Choorstraat 8
’s-Hertogenbosch

Kunstfotograaf Frank van Driel in Museum Slager
Frank van Driel, The Naked Truth, Calculated (2017)
Kunstfotograaf Frank van Driel in Museum Slager
Frank van Driel, Just the Pearl II, The Marriage (2017)
Kunstfotograaf Frank van Driel in Museum Slager
Frank van Driel, Delighted, Dutch Delight (2007)
Kunstfotograaf Frank van Driel in Museum Slager
Frank van Driel, Worth Investigating I, Calculated (2017)
Kunstfotograaf Frank van Driel in Museum Slager
Frank van Driel, Total Strangers, Tabula Rasa Italia, (2018)
Kunstfotograaf Frank van Driel in Museum Slager
Frank van Driel, All Figured Out, Vis a Vis (2018)

Alle foto’s © Frank van Driel