Fotograaf Romi Tweebeeke overwinterde in Benidorm

Over wintertijd - Romi Tweebeeke

Melkweg Expo presenteert vanaf 4 maart de fototentoonstelling ‘Benidorm – over wintertijd’ van Romi Tweebeeke. De jonge fotograaf is gefascineerd door het proces van ouder worden. Ze toog met camera en schrijfblok naar de populaire badplaats in het zuiden van Spanje om kennis te maken met de overwinterende senior.

Hoe wil je oud worden en wat ga je doen als het eenmaal zover is? Het zijn vragen die ons steeds meer bezig houden. Door de stijgende levensverwachting is het thema ouder worden relevanter dan ooit. Romi Tweebeeke wil graag het negatieve beeld rondom ouderdom veranderen. Het is een onvermijdbaar proces en er is helemaal niets mis mee. Immers, de moderne oudere is tegenwoordig actief, zelfstandig, zelfbewust en maatschappelijk betrokken.

Rollator-City en Beni-York

Jaarlijks trekken er duizenden senioren richting Benidorm om te overwinteren. Het oude vissersplaatsje is inmiddels uitgegroeid tot een plek waar ruim 300 wolkenkrabbers staan en waar bijna 70.000 personen kunnen wonen. Ouderen kiezen massaal voor Benidorm vanwege zon, sociale contacten en vermaak. Het zijn actieve mensen die veel geld uitgeven en genieten van het leven. Ze voelen zich alles behalve oud.

Actieve senior geniet

Om de senioren in Benidorm mooi op beeld vast te kunnen leggen, dompelde Romi Tweebeeke zich wekenlang onder in deze subcultuur. Ze gymde mee op het strand, maakte vele wandelingen over de boulevard en danste mee in de club. Ze koos ervoor de foto’s te maken in natuurlijk licht en zonder regie. Het resulteert in frisse foto’s waarop te zien is dat het helemaal niet nodig is om je zorgen te maken over je oude dag.

Tentoonstelling met boek

De fototentoonstelling van Romi Tweebeeke is van 4 maart tot 9 april te zien in Melkweg Expo. Ze zal tijdens de opening ook het boek presenteren dat ze bij de foto’s maakte. Op haar website kun je hier meer over lezen. Het project is mede mogelijk gemaakt door de werkbijdrage Jong Talent van het Mondriaan Fonds.

Open: woensdag t/m zondag van 12:00 tot 21:00 uur
Ingang via Melkweg Café (Marnixstraat 409)

Over wintertijd - Romi Tweebeeke

Over wintertijd - Romi Tweebeeke

Over wintertijd - Romi Tweebeeke

Over wintertijd - Romi Tweebeeke

Over wintertijd - Romi Tweebeeke