Stop-motion van Baby Yoda met 1.317 Post-Its

Viking NL Baby Yoda Post-Its

Sinds het verschijnen van de Star Wars-serie The Mandalorian is iedereen in de ban van Baby Yoda. Zo ook de medewerkers van Viking Nederland. Zij maakten een stop-motion van Baby Yoda door stapels Post-Its te gebruiken.

Al vaker schreven we over de grappige kunstwerken die de werknemers van kantoorartikelengigant Viking maken. Eerder creëerden ze bijvoorbeeld een Stormtrooper van duizenden punaises, een muurkunstwerk van ruim 6000 Post-Its ter ere van de videogame Super Mario Odyssey en een draak van 1200 vellen papier op A4-formaat vanwege het nieuwe seizoen van Game of Thrones. En nu is er op het kantoor van Viking Nederland dus een gigantisch kunstwerk te vinden als eerbetoon aan het nieuwe Star Wars-fenomeen Baby Yoda.

Stop-motion van Baby Yoda

Het geheel is tot stand gekomen door een groep van 12 superfans die gezamenlijk 20 uur van hun eigen tijd investeerden in het maken van het kunstwerk. Ze lieten hun creativiteit de vrije loop en besloten een stop-motionportret te maken van Baby Yoda.

Het project begon op de tekentafel. Hier werd gekeken hoe je een pixelontwerp maakt van de verschillende afbeeldingen die nodig zijn om een stop-motion te maken. De pixels in het ontwerp werden in het kunstwerk aan de muur ingevuld door Post-Its.

De focus van het ontwerp ligt grotendeels bij de ogen van het schattige karakter uit The Mandalorian. Daarin zit met name zijn aantrekkingskracht. In de uiteindelijke stop-motion laten ze de ogen van Baby Yoda knipperen, terwijl hij uit zijn beker drinkt.

Recyclebaar kunstwerk

Voorlopig hangt Baby Yoda nog even aan de muur bij Viking Nederland. Daarna zullen ze alle 1317 Post-Its verzamelen en ze gebruiken waar ze voor zijn gemaakt: als notitievelletjes.

Viking NL Baby Yoda Post-Its

Viking NL Baby Yoda Post-Its

Viking NL Baby Yoda Post-Its

Viking NL Baby Yoda Post-Its

Viking NL Baby Yoda Post-Its

Viking NL Baby Yoda Post-Its

Viking NL Baby Yoda Post-Its