Review: Bayonetta 1 en 2 voor de Nintendo Switch

Bayonetta 1 en 2 (Switch) Review

Dat de Wii U is geflopt, is natuurlijk erg jammer voor Nintendo. Tegelijkertijd geeft het ze ook de perfecte reden om bepaalde games gewoon nog een keer uit te brengen, maar dit keer voor de immens succesvolle Nintendo Switch.

Eén van die games is Bayonetta 2. Deze kwam destijds exclusief uit, maar is nu (optioneel gebundeld met het eerste deel) weer op de markt gebracht.

Sex appeal

Long story short voor beide games: je speelt met de heks Bayonetta die het opneemt tegen verschillend Engelen-gespuis door middel van brute combo’s met wapens en demonische aanvallen. De twist hierin is de wijze waarop Bayonetta vecht: ze gebruikt haar haar om aan te vallen, het haar wat tevens haar outfit maakt. Je snapt het wel, hoe groter de combo of aanval is, des te minder heeft de titulaire heks aan. De sexy shots en de hoeveelheid sex appeal zijn dan ook van een belachelijk hoog niveau. Iets wat verder verhoogd wordt als je Bayonetta één van de Nintendo-gerelateerde pakjes aantrekt. Zo zorgde het korte roze rokje van Princess Peach voor een aantal “ongemakkelijke” shots wanneer ze voorover bukte in cutscenes.

De Bayonetta-games staan bekend om hun razendsnelle actie en waar ik wel eens beelden van de games had gezien, had ik ze tot nu toe nog niet kunnen spelen. Voordat ik begon had ik dan ook een hack & slash game verwacht met veel combo’s, maar ik was aangenaam verrast door de diepgang van het vechtsysteem. Via stores zijn nieuwe moves en wapens te kopen en in het tweede deel (hoewel deze meer van hetzelfde is, maar meer) gaat dit weer een stuk verder. Een absolute aanrader als je fan bent van bijvoorbeeld de Devil May Cry-games, of de eerste paar God of War-titels.

Overzetting

Gaan we kijken naar het technische aspect, dan krijg je daarin ook zeker waar voor je geld. De Nintendo Switch is krachtiger dan de Wii U ooit was en waar de grafische verschillen vooral in de handheld modus zo op het blote oog niet aanwezig zijn, is dit op de tv zeker wel te zien. Toegegeven zijn het niet de mooiste games die momenteel op de markt zijn, maar de actie wordt vloeiend gebracht. En laat dat nou verdraaid belangrijk zijn bij een dergelijke game.

Ook op de meest hectische momenten waar je wordt aangevallen door een grotere groep vijanden of een gebouwen hoog monster, had de Switch slechts op een enkel momentje last van een framerate drop waarop het beeld vertraagde. Storend zijn deze dan ook gelukkig niet, waardoor dit ook maar als een klein minpunt aangekaart kan worden. Iets wat wel zonde is, is het gebrek aan extra content. We hebben hier te maken met twee regelrechte overzettingen van de oorspronkelijke games met een opgepoetst uiterlijk, maar leuke extra’s naast de Amibo support had zeker geen kwaad gekund voor de personen die de games al eerder hebben gespeeld.

Conclusie

Ben je op zoek naar een snoeiharde actiegame met een grote hoeveelheid combo’s en epische momenten? Dan zijn de Bayonetta games onmisbaar op jouw Switch, mits je het niet erg vindt om af en toe het scherm even weg te draaien wanneer de game weer iets NSFW (not safe for work) wordt.

Bayonetta 1 en 2 zijn nu beschikbaar voor de Nintendo Switch.

Marc de Haas