Beroemde portretten met LEGO-hoofden

lego en kunst

De Italiaanse kunstenaar Stefano Bolcato staat bekend om zijn realistische schilderijen van LEGO-poppetjes. Zijn laatste werk bestaat uit een serie portretten gebaseerd op beroemde schilderijen.

Het grote verschil met het origineel is dat het hoofd is vervangen door het kenmerkende gele hoofd van LEGO. Buiten dat heeft Bolcato zoveel mogelijk van het oorspronkelijke kunstwerk intact gehouden. Een mooi voorbeeld is het dubbelportret dat je hierboven ziet. Piero della Francesca schilderde het origineel in de 15de eeuw. De versie van Stefano Bolcato heeft dezelfde pose, kleding en achtergrond, maar dus totaal andere hoofden.

Neus

Bij de versie van Stefano Bolcato is het meest kenmerkende onderdeel de opvallende neus van de man. Het verhaal gaat dat Hertog Federico da Montefeltro door een toernooi verminkt raakte aan zijn gezicht en dat het paar daarom en profil is geschilderd. Een poppetje van LEGO heeft helemaal geen neus, maar desondanks herken je direct welk schilderij Bolcato kopieerde. Andere kunstenaars die hij imiteerde zijn onder andere Frida Kahlo en Andy Warhol.

lego en kunst

lego en kunst

lego en kunst