De uitkijktoren British Airways i360 in Brighton

toren in Brighton

Brighton, aan de zuidkust van Engeland, is sowieso al een heerlijke stad om te bezoeken, maar is nu nog een spectaculaire attractie rijker. Op 4 augustus gaat de British Airways i360 open voor het publiek.

Deze futuristische uitkijktoren bestaat uit een 162 meter hoge kolom waarlangs een capsule naar boven en beneden kan. Je kunt het vergelijken met het bovenste deel van de Euromast, alleen is de ruimte van de i360 een stuk groter. Per keer kunnen er 200 mensen naar boven en die kunnen vrij rondlopen om zo optimaal van het geweldige uitzicht te genieten. Je ziet niet alleen de stad en de zee, maar ook het heuvellandschap achter de stad en de beroemde witte kliffen die net buiten de stad beginnen.

London Eye

De British Airways i360 is ontworpen door David Marks en Julia Barfield van Marks Barfield Architects. Zij waren ook verantwoordelijk voor het ontwerp van de London Eye. Het duo is maar liefst 11 jaar bezig geweest met de ontwikkeling van de toren, waarbij het meeste werk ging zitten in het zorgen dat de i360 bestand is tegen zware weersomstandigheden. Op de website van de British Airways i360 vind je informatie over openingstijden en kaartverkoop.

toren in Brighton

toren in Brighton

toren in Brighton

toren in Brighton

toren in Brighton

toren in Brighton

toren in Brighton

toren in Brighton