Smaakvolle terugblik op het Borefts Bier Festival

De Molen Count & Down to Borefts '23 Box

Als bierliefhebbers kijken we altijd uit naar eind september, want dan is in Bodegraven het Borefts Bier Festival van Brouwerij De Molen. Centraal middelpunt op het festival is de stand van De Molen zelf, waar heel veel speciaal voor het festival gebrouwen bieren zijn te proeven. Zo veel dat het onmogelijk is om ze allemaal te proberen. Gelukkig is er daarom de De Molen Count & Down to Borefts ’23 Box.

In deze box zitten 12 bieren die speciaal voor Borefts zijn gemaakt en waar na het festival nog wat van over was. Deze zijn gevuld op fles en in een beperkte oplage te koop via de webshop van Brouwerij De Molen. Het mooie aan de bieren is dat ze behoorlijk experimenteel zijn. In de box zitten stijlen die je niet terugziet in het reguliere aanbod van De Molen en combinaties die behoorlijk ongewoon zijn, maar er zijn ook bieren die we eigenlijk wel in het assortiment van De Molen zouden willen zien.

NEIPA’s

Zo smaken de twee Triple New England IPA’s (Tango & Cash en Draken & Ridders) naar meer. In het pakket vinden we ook een Session NEIPA die met zijn alcoholpercentage van 3,5% verrassend goed smaakt. Andere goed uitgevoerde klassieke stijlen zijn de Double Dryhopped Pilsener (C’est Si & C’est Bon) en de Pale Ale (Hop & Liefde). Zoek je meer het echte experiment dan is er nog meer.

Kopstoot

Zo is Kop & Stoot gebaseerd op de kopstoot en gemaakt met rogge en jeneverbes en is Chip & Ale een Milkshake IPA met passievrucht. Verder proefden we een Ale met sake, een experimentele Weizen met rabarber en komkommer en een echt zure Kettle Sour. Onze uiteindelijke favorieten (naast de IPA’s) waren de Guilty & Pleasure, een boekweitstout met Marmite en de Bon & Bon, een Belgische Dubbel met cacao en hazelnoot.

Klinkt dit allemaal interessant in je oren? Bestel dan snel je eigen De Molen Count & Down to Borefts ’23 Box en vergeet zeker niet om later dit jaar het festival te bezoeken.

Zoveel keuze op het Borefts Bier Festival
Zo zag de stand van Brouwerij De Molen eruit tijdens Borefts 2023.