Death Door’s Gin blinkt uit in eenvoud

Death's Door Gin
Gin Martini

Als je tegenwoordig een slijter bezoekt en kijkt bij het aanbod verschillende soorten gin zal je zien dat deze enorm is. Hoe kies je dan iets goeds uit? Bij Death Door’s Gin zijn ze van mening dat hun kwaliteit in de eenvoud zit. Death Door’s Gin is een Amerikaanse gin uit Winconsin en is gemaakt met slechts 3 botanicals: jeneverbes, korianderzaad en venkelzaad.

Puur

Dit heeft als resultaat dat de gin zeer geschikt is om mee te mixen. Je loopt immers geen risico dat een exotisch ingrediënt de balans verstoort. Death’s Door Gin is dus een welkome stap terug naar de basis. Bijvoorbeeld voor het maken van een goede Martini of Negroni. Drink je deze gin puur (dat is namelijk altijd het eerste dat we doen bij een nieuwe fles) dan valt op hoe zacht de Death’s Door is. Door de eenvoud van het recept komen de smaken van de 3 botanicals goed door. Jeneverbes geeft de typische smaak van gin/jenever, de koriander zorgt voor frisse noten van citrus en de venkel geeft die lichtzoete smaak met heel subtiel anijs. De afdronk is echt opvallend zacht.

Wil je de Death Door’s Gin gebruiken voor een lekkere Gin Tonic, dan is de Perfect Serve met een schijfje sinaasappel en een blaadje munt. Daar kun je natuurlijk mee spelen en variëren. Bijvoorbeeld door voor de Clementine Tonic van Fever-Tree ts kiezen die de smaak van sinaasappel net dat duwtje extra geeft. Of door, net zoals bij een mojito, de munt subtiel te kneuzen. Wij doen dat door de munt op je handpalm te leggen en er dan met de andere hand op te slaan. Een andere aanrader is het toevoegen van een schijfje limoen. Lekker en simpel.

Cocktails maken

Cocktails maken met deze gin is kinderspel. Je hoeft eigenlijk niets anders te doen dan de bekende recepten voor een negroni, martini of gimlet te volgen. De kwaliteit en de eenvoud van deze gin doet de rest. Deze gin is een uitstekende basis voor het uitproberen van nieuwe cocktails op basis van gin. Erg leuk om te doen voor bijvoorbeeld een gezellig avond met vrienden. Probeer eens een Ananarange met campari en sap van ananas en sinaasappel of een Tom Collins met citroensap en poedersuiker.

De naam van de gin verwijst overigens naar een smalle doorgang in Lake Michigan en Washington Island. Deze Death’s Door of Porte des Morts was een beruchte plek waar de omstandigheden vaak slecht waren. Vele schepen zijn hier gezonken of ernstig beschadigd. De makers van deze gin halen hun jeneverbessen voor een deel van het eiland. De naam is dus niet zomaar een naam, maar verwijst echt naar de plek waar deze uitstekende gin vandaan komt.

Death Door’s Gin is te koop bij de betere slijter. Bijvoorbeeld Cane & Grain in Amsterdam.

Death's Door Gin
Negroni
Death's Door Gin
Gin Martini Lemon