Vidda Tørr gin uit Noorwegen valt in de prijzen

Vidda Tørr gin

Gin blijft onverminderd populair. In het enorme aanbod aan bijzondere gins is het interessant om af en toe over de grens te kijken. Bijvoorbeeld richting Noorwegen, waar Vidda Tørr gin op positieve wijze opvalt.

Tijdens de The Gin Masters, een prestigieuze Britse gin-competitie, is Vidda Tørr verkozen tot één van de beste gins ter wereld. Hiermee is direct onze interesse gewekt en waarschijnlijk ook die van jou. De Master Medal, die Vidda Tørr gin ontving van de jury van The Gin Masters, krijg je alleen als alle juryleden een perfecte geven. Iets dat zelden voorkomt.

Bryn

Het is dan ook niet vreemd dat alle gins die eerder een Master Medal ontvingen al vrij snel internationale faam kregen. Dit lijkt ons daarom een perfect moment om je kennis te laten maken met Vidda Tørr gin. De gin wordt gemaakt in Oslo door de Oslo Håndverksdestilleri (OHD) die sinds 2015 bestaat en is te vinden in de wijk Bryn niet ver van de rivier Alna.

Wat Vidda Tørr anders maakt dan andere gins zijn de ingrediënten. Veel gins gebruiken citrus en koriander, maar bij OHD gebruiken ze alleen planten en kruiden die in de Noorse bergen groeien. Zodoende komt men uit op een mix van onder andere engelwortel, bosbes, struikhei en moerasspirea. Al deze planten groeien in het wild op het Hardangervidda, de grootste hoogvlakte van Europa.

Berghut

Eén van de makers van Vidda Tørr gin heeft een berghut in het nationaal park Hardangervidda en daar is dan ook het idee voor de gin ontstaan. In het ontwerp van de fles zie je dit ook heel mooi terug. Naast de planten van de hoogvlakte is er ook vlierbloesem uit de oude binnenstad van Oslo en jeneverbes uit de Noorse bergen toegevoegd. De gin is dus het resultaat van de bijzondere natuur van Noorwegen.

Wil je deze gin proeven? Dan kun je daarvoor het beste naar Oslo afreizen wanneer dat weer mogelijk is. Je kunt de gin dan kopen bij een plaatselijke slijter, maar nog mooier is het om de Vidda Tørr gin te proeven in een goede cocktailbar in de stad. Een aanrader is bijvoorbeeld Svanen die middenin de stad aan de Karl Johans gate te vinden is. Of kies een andere bar uit de lijst met beste cocktailbars van Oslo.

Vidda Tørr gin