Diadora eert Roberto Baggio en het WK van 94

sportcollectie van Diadora

Voetbal en de jaren 90 zijn momenteel de grote trends bij sportmerken, en zelfs bij modemerken. Diadora haakt ook aan bij deze trend en eert één van de beste Italiaanse spelers uit die tijd.

Roberto Baggio was de grote smaakmaker op het WK van 1994 in de Verenigde Staten. Hij viel op vanwege zijn heerlijke speelstijl en zijn fantastische mat die hij meestal in een paardenstaart droeg. Dat laatste leverde hem de bijnaam Il Divin Codino op, oftewel De Goddelijke Paardenstaart.

Gemiste strafschop

Tijdens de halve finale tegen Bulgarije in New Jersey was Baggio nog man of the match, maar in de finale was het geluk op voor hem. Mede omdat hij een strafschop over schoot, verloor Italië het kampioenschap van Brazilië. Nu ruim 20 jaar later de wonden van de finale zijn geheeld, kunnen we stilstaan bij de successen van Roberto Baggio op dat WK.

Diadora heeft een mooie collectie laten maken waarin Baggio centraal staat. Het bestaat uit een trainingsjack, een T-shirt en een sweater die allemaal een mooie old school jaren-90-ontwerp hebben, inclusief geborduurde handtekening van Roberto Baggio. Om je outfit compleet te maken heeft Diadora ook een passende sneaker: de Intrepid in de kleuren van de eerste uitgave van dit model.

Liefhebbers kunnen vanaf 15 juli bij END. Clothing terecht voor de collectie.

sportcollectie van Diadora

sportcollectie van Diadora