Gummy Gue maakt kleurrijk voetbalveld in Breda

Voetbalveld in Breda
Foto’s: Justin van der Moezel

Het Italiaanse collectief Gummy Gue heeft een voetbalveld in Breda op prachtige wijze omgetoverd tot een kunstwerk. Het kleurrijke werk verwijst naar de geschiedenis van de wijk.

De vormen en kleuren van het werk staan symbool voor de Gampel, een rivier die ooit op deze plek stroomde. Doordat het water sterk vervuild was, kwamen er veel ziektes voor en waren de bewoners van de wijk rondom de Gampel erg arm. Inmiddels is de rivier gedempt, de wijk opgeknapt en de naam Gampel officieel verdwenen. De wijk heet nu Gerardus Majella-wijk.

Hein van Gastel

In het hart van de wijk ligt een voetbalveld dat is vernoemd naar de legendarische NAC-speler Hein van Gastel. In opdracht van Blind Walls Gallery is het zwarte asfalt rondom het voetbalveld voorzien van een groot kunstwerk door de Italiaanse broers Marco en Andrea Mangione (die samenwerken onder de naam Gummy Gue). Door de mooie kleuren moet dit plein gaan uitgroeien tot een belangrijke plek in de wijk. De oude bijnaam Zwarte Plein zal dan waarschijnlijk moeten sneuvelen.

Blind Walls Gallery is een initiatief om door middel van street art meer kleur en kunst naar Breda te brengen. Inmiddels vertellen al meer dan 80 werken een uniek verhaal over de stad. Het is mogelijk om via Blind Walls een fiets- of wandeltour langs de kunstwerken te boeken.

Eerder kon je op Mixed Grill al een basketbalveld van Gummy Gue bewonderen.

Voetbalveld in Breda

Voetbalveld in Breda

Voetbalveld in Breda

Voetbalveld in Breda

Voetbalveld in Breda