Philips en Joris Voorn op het ADE

Philips op het ADE

Het begint een mooie traditie te worden op het Amsterdam Dance Event. Philips vraagt een muzikant een nieuw werk te componeren om deze vervolgens in een bijzondere setting met het publiek te delen.

In de Living Room Sessions by Philips staat het genieten van mooi beeld en geluid in je eigen woonkamer centraal. Philips vroeg aan Joris Voorn om hier een muziekstuk voor te componeren. Vervolgens mocht 3D-kunstenaar Johana Kroft er visuele beelden bij maken. Het publiek van het ADE kan op 21 en 22 oktober het eindresultaat ervaren in het mooie Hotel De L’Europe.

Op de bank

Hier kom je binnen in een woonkamer die fraai is ingericht met meubels en accessoires van Fést. Vervolgens kun je lekker gaan zitten op een van de banken of fauteuils om zo te genieten van het werk van Voorn en Kroft. Joris Voorn heeft bewust muziek gemaakt die zich richt op een luisteraar in een woonkamer. Deze muziek is dus niet voor de dansvloer. Door de track af te mixen in Dolby Atmos hoor je heel mooi de muziek door de hele ruimte. Dit natuurlijk dankzij de fantastische Philips Fidelio FB1 soundbar. Voor de mooie beelden van Johana Kroft had Philips een prachtige televisie met Ambilight neergezet.

Thuis

Met dit project laat Philips op een fraaie manier zien en horen hoe fijn het is om een goede televisie en bijpassende geluidsinstallatie in huis te hebben. Joris Voorn vertelde na afloop dat hij normaal gesproken thuis nooit naar muziek luistert, maar tijdens de vele periodes dat hij aan huis gebonden was door de beperkingen vanwege COVID juist speakers had gekocht en met zijn kinderen intensief naar muziek is gaan luisteren. Een goed geluid maakt daarbij een enorm verschil. Naast het werk van Joris Voorn en Johana Kroft kun je bij de Living Room Sessions by Philips ook genieten van digitale kunst van Dadara, Rik Oostenbroek, Isabelle Udo, Handiedan en Idea & Maker.

Philips op het ADE

Philips op het ADE