Terraplanter keert de bloempot binnenstebuiten

Nieuw soort bloempot

Iedereen met planten in huis kent de problemen met het geven van water. Al snel geef je te veel of juist te weinig water, waardoor de plant niet goed groeit of zelfs dood gaat. De revolutionaire Terraplanter lost dit probleem op.

Terraplanter is een start-up uit New York. Ze hebben een bloempot ontworpen die altijd precies genoeg water geeft en daarnaast nog meer bijzondere eigenschappen heeft. De plant groeit namelijk niet aan de binnenkant van de pot, maar aan de buitenkant. Ook is er geen aarde nodig.

Waterdruppels

Dit alles is mogelijk door de vorm en het materiaal van de Terraplanter. Het poreuze aardewerk laat het water door dat je aan de binnenkant van de pot giet. Hierdoor kan het water aan de buitenkant van de pot komen. Het ruitpatroon aan de buitenkant kan de waterdruppels vasthouden, waardoor de plant altijd water heeft zonder erin te verdrinken.

De vorm van de buitenkant zorgt er tevens voor dat de wortels van de plant zich aan de pot kunnen hechten. Na verloop van tijd zal de pot daarom ook verdwijnen achter het groen, wat een bijzondere aanblik geeft in je interieur. Ben je de huidige plant om een of andere reden zat, dan kun je deze makkelijk los knippen of snijden en de Terraplanter opnieuw gebruiken.

Wrijven

Een nieuwe plant aanbrengen kan op heel veel manieren. Je kunt zaden of sporen langs het oppervlak wrijven, een tak langs de pot wikkelen of stekjes met behulp van een elastiekje vastmaken. Na een tijdje zul je zien dat de plant zich heeft vastgehecht aan de pot. De mogelijkheden zijn enorm.

De lancering van de Terraplanter gaat via Kickstarter. Hier heeft het al dik 3 miljoen dollar opgehaald, terwijl ze slechts voor $20.000 gingen. Je kunt daar je eigen exemplaar van de Terraplanter reserveren, waarna je deze in oktober ontvangt.

Nieuw soort bloempot

Nieuw soort bloempot

Nieuw soort bloempot

Nieuw soort bloempot

Nieuw soort bloempot

Nieuw soort bloempot

Nieuw soort bloempot

Nieuw soort bloempot