De eerste galerie-expositie van Invader

Princess Leia door Invader
Foto’s: Over the Influence Gallery

Invader is een legende in de wereld van de street art, maar heeft vreemd genoeg nog niet solo geëxposeerd in een galerie. Die primeur heeft de Over the Influence Gallery in Hong Kong met de tentoonstelling Hanging / Hong Kong / 2020.

Bijzonder aan deze expositie is dat het werk dat er te zien is gemaakt is voor een galerie- of museum-omgeving. Normaal gesproken maakt Invader zijn werk om ergens illegaal in de openbare ruimte aan te brengen, maar deze werken zijn met een ander doel gemaakt. Desondanks is de stijl van de werken nog steeds herkenbaar en verwijzen ze naar bekende projecten die Invader heeft gedaan.

Star Wars

Een goed voorbeeld daarvan is het mozaïek van Prinses Leia uit Star Wars. Deze doet door het thema denken aan het project dat Invader in 2019 in Tunesië uitvoerde. Hij bezocht toen locaties die zijn gebruikt voor de allereerste Star Wars-film en plaatste daar werken die verwezen naar dit unieke stukje filmgeschiedenis.

Naast de bekende tegelmozaïeken van Invader is er ook een aantal werken uit de serie RubikMasterpieces. Hiervoor maakte hij beroemde kunstwerken na met behulp van heel veel exemplaren van de Rubik’s Cube. Met het beperkte kleurenpalet van deze kubussen wist hij toch beroemde beelden na te maken. Op deze pagina zie je een knappe kopie van een werk van Vincent van Gogh.

De expositie loopt van 10 juli tot en met 8 augustus, maar is helaas in Hong Kong.

“Hanging / Hong Kong / 2020”
Over the Influence Gallery
G/F & 1/F
159 Hollywood Road
Central
Hong Kong

Mozaïek van vaas door Invader

Mozaïek van Invader

Mozaïek van Invader

Mozaïek van Invader

Invader - Kopie van Zonnebloemen van Vincent van Gofh gemaakt met Rubik's kubussen.